Кремиковският манастир посреща деца на православен лагер цяло лято, като осмата лагерна смяна беше за деца със специални образователни потребности (СОП).

Младежите на Сдружение „ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ“ гр. Пловдив взеха участие във всички занимания, като под ръководството на игумена отец Серафим помагаха и в храма. Децата твориха, учиха, правиха просфори и разгледаха манастирската ферма.

Завърши лагерната смяна на специалните деца. Те се включиха активно във цялата програма и се справиха отлично с всички творчески задачи. Участваха в богослуженията и молитвата им беше искрена и чиста. Младежите на Сдружение „ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ“ винаги са добре дошли при нас, защото са специални – имат чисти сърца и добри помисли“, споделят от ръководството на манастира като се надявам все повече специални деца да имат възможност да участват в православни лагери.

Източник: https://www.verouchenie.com/;

Снимки: Страничка на Кремиковския манастир във Фейсбук.

One Comment

  • Яна каза:

    В Кремиковския манастир всички са смирени , но със големи сърца и души. Там за първи път моята дъщеря се почуства, че не е специална, а едно щастливо дете. За пореден път се убеждавам, че вярата и църкавата ще посеее зрънце надежда и любов у другите към хората с увреждане и ще ги приемат безрезервно. най-сърдечно благодаря за незабравимите мигове, които преживяхме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 3 =