На 1 март 2019 г. завърши кампанията „Имам нужда от ТЕБ“, организирана от фондация „Дякония и мисия“&приятели.

В продължение на месец и половина в три пункта във Велико Търново (Православния център „Проф. Тотю Коев“ и храмовете „Възкресение Христово“ и „Св. Троица“) и в клуб „Вселена“ в Горна Оряховица се събираха трайни хранителни продукти.

Десетки дарители от Велико Търново, Севлиево, Сливен и Габрово се отзоваха на призива и изпратиха дарения. На 1 март и в навечерието на националния празник, самотни възрастни хора в Горна Оряховица и бездомни в Горна Оряховица и Велико Търново получиха пакети с храна и топъл обяд. Обядът за възрастните хора беше приготвен и дарен от редовния дарител в кампании за бездомни Вики Тюфекчиева, собственик на верига заведения във Велико Търново и региона, а обядът за бездомните в Горна Оряховица – от Севдалин Кръстев, собственик на клуб „Вселена“.

Самотните възрастни хора получиха и празнични картички с пожелания за 1 март и настъпващата пролет, изработени с много любов и старание от децата от III клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Долна Оряховица, с класен ръководител госпожа Караколева.

Заедно с екип на дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица, Стефка Кънчева – директор на фондацията и Мария Атанасова – доброволец и студент в Православния богословски факултет на ВТУ, посетиха самотните възрастни хора, а бездомните имаха възможност да получат пакети храна и обяд в клуб „Вселена“ в Горна Оряховица.

Стефка Кънчева, директор на фондация „Дякония и мисия“ изказва най-искрена благодарност на партньорите, с които беше организирана и осъществена кампанията „Имам нужда от ТЕБ“ – Ярослав Матоуш и Севдалин Кръстев, на Боряна Кирилова – директора на дирекция „Социално подпомагане“ в гр. Горна Оряховица и нейния екип, благодарение на които бяха посетени самотните хора, на десетките сърцати хора, които се включиха в кампанията, енориашите на храмовете „Св. Троица“ и „Св. Възкресение Христово“ във Велико Търново, представителите на бизнеса, които подкрепиха начинанието, на националните и регионални медии, благодарение на които инициативата достигна до повече хора!

Фондация „Дякония и мисия“ продължава да събира трайни хранителни продукти, с които ще зарадват самотни възрастни хора и бездомни за Възкресение Христово в нова кампания под надслов „Пасхална радост“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: https://diakoniamission.org/

Свързани публикации:

Първите помощи от кампанията „Имам нужда от теб“ ще бъдат раздадени на 1 март

Стартира кампания на фондация „Дякония и мисия“&Приятели в подкрепа на самотни възрастни и бездомни хора

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − eight =