Сдружение „Ние жените”, Вестник „Топ Преса” и Православен информационен център на Неврокопска света митрополия създадоха фейсбук група под името „Ако си дал на другия”.

Целта на групата е членовете и да споделят, когато някой има нещо излишно (храна, дрехи, обувки, завивки, играчки, дори мебели), нуждае се  от нещо или познава човек в нужда. В групата ще се публикува и информация свързана с благотворителни акции, базари и инициативи свързани с подпомагане на хора от Благоевград  и региона в нужда.

Причината за създаването на групата е желанието на организациите да координират действията си в подпомагане на деца и възрастни. Председателят на сдружението „Ние жените „ г-жа Здравка Чимева споделя, че често се случва да се търси определено нещо за някогото, например преди месеци спешно се търсеше дюшек за изпаднала в беда жена. Според Методи Байрактарски, зам. Председател на редакционния съвет на  вестник „Топ Преса” е време хората да осъзнаем, че всеки от нас има не две ризи, а много повече и трябва да правим добро.

Групата се администрира от екипа на Православния информационен център на Неврокопска св. Митрополия. Към центъра повече от 5 години има помещение с дрехи, обувки, одеала и други,  където се приемат запазени, чисти дрехи според сезона и всеки нуждаещ се може да си вземе напълно безвъзмезно. Ежедневно в центъра идват хора да потърсят, особено през зимния сезон, топли дрехи и обувки, регистрирани са повече от 100 човека.

Партньорите се надяват, чрез електронното пространство доброто да се случва по-бързо, тъй като е важно да помогнеш тогава, когато има нужда от помоща ти. Който желае да подкрепи инициативата, може да го направи като помогне да се популяризира групата „Ако си дал на другия”

Източник: http://dobrotoliubie.com/

Фейсбук група „Ако си дал на другия“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 5 =