Приключила кампания.

Втори национален „Поход за семейството“ – 2019 г.

 

 

 

 

 

 

На 8 юни (събота) ще се проведе вторият за България национален „Поход за семейството“, който се организира от Национална асоциация „Поход за семейството“.

Организаторите приканват всички, които смятат, че семейството между мъж и жена е най-здравата и основополагаща клетка на обществото да изразят съпричастност като участват и/или спомогнат повече хора да научат за предстоящото събитие. Мероприятието е възможност за трибуна, на която с присъствие да изразим своето отношение, като на православни християни, към брака и семейството като към свято Тайнство и малка Църква.

Желаещите могат да подкрепят събитието с дарение или чрез популяризирането му, включително като доброволци – допълнителна информация може да се намери в приложените по-долу връзки към събитията по градове във фейсбук.

Обръщение от организаторите във връза с Поход за семейството:

Уважаеми дами и господа,

Най-учтиво ви каним на 8 юни 2019 г. да се присъедините към Втория национален „Поход за семейството“, по време на който всички ще можем да застанем заедно в няколко големи града в страната в защита и за утвърждаване в нашето общество на брака между мъж и жена и на традиционното българско семейство и семейните ценности.

Основните цели на събитието

Да се застъпим за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.

Да прокламираме, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.

Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система, като посочим последствията от тях в други страни.

Да се застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми.

Да поискаме от управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.

Да призовем управляващите на всички нива на управление да приемат политики и въведат мерки за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.

Начин на организиране и провеждане на „Поход за семейството“

Събитието ще се проведе на 8 юни 2019 г. в петте най-големи български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Местата и часовете на провеждане са както следва:

София – пл. „Народно събрание“, 17:30 ч.

Пловдив – пл. „Аптека Марица“, 17:30 ч.

Варна – Сцена „Раковина“, 17:30 ч.

Бургас – пл. „Тройката“, 17:30 ч.

Русе – Дом на културата, 17:30 ч.

Ние се надяваме всички да гледат на това събитие не като на ПРОТЕСТ, а по-скоро като на ПРАЗНИК на българското семейство и изразяване на гражданска ПОЗИЦИЯ по важни за обществото ни проблеми.

Приканваме всички участници да дойдат със своите деца, семейство и приятели.

Имаме утвърден цветови код за събитието в цялата страна – ще ползваме синьо и розово, подобно на други походи от този вид в различни части на света. Ще подготвим за всички желаещи сини и розови тениски, сини и розови балони и сини и розови плакати с лозунги. Ще има и големи и малки знамена на България. Ще можете да заявите такива за около 1 седмица след 20 май в сайта www.family.bg. Можете, разбира се, да подготвите и свои, ако решите така. Тези от вас, които желаят, могат да дойдат и в сватбени рокли и костюми, като символ на брака само между мъж и жена.

Каним всички да се присъединят с жизнерадостно и позитивно настроение, и да запомним това събитие с радостни и решителни възгласи и весел детски смях. Бихме искали да да имаме събитие, от което да запечатим спомени с красиви и вдъхновяващи емоции.

Елате да се съберем заедно за една добра кауза!

Бъдещето на България е в нашите ръце!

От организаторите

 

Рамка за социалните мрежи

Изтеглете си профилна снимка с рамка за събитието, която да ползвате в социалните мрежи, като подадете своя „чиста“ снимка!

Наложи се да направим тази възможност за създаване на снимка с рамка в нашия сайта след като Facebook блокира рамката, която бяхме направили за събитието без обяснение.

Контакт с организаторите

София – sofia@family.bg
Пловдив – plovdiv@family.bg
Варна – varna@family.bg
Бургас – burgas@family.bg
Русе – ruse@family.bg
или общ на национално ниво office@family.bg

Открийте ни и в социалните мрежи

Facebook-страница на събитието: https://www.facebook.com/MarchForFamilyBG/
Facebook-група на събитието: https://www.facebook.com/groups/MarchForFamilyBG/
Twitter-акаунт на събитието: https://twitter.com/FamilyMarchBG

Facebook събития по градове

Facebook събития по градове

София: https://www.facebook.com/events/2337392999917515/
Пловдив: https://www.facebook.com/events/338467096838065/
Варна: https://www.facebook.com/events/454463615318067/
Бургас: https://www.facebook.com/events/2261254507447091/
Русе: https://www.facebook.com/events/845223669159730/

Източник: https://www.family.bg/

Свързани публикации:

Православни християни се включиха в организацията на Поход за семейството и приканват за подкрепа

„Самоотбраната е дълг“ – размисли на д-р Николай Михайлов по повод книгата „Глобалната сексуална революция“

На Пролетния базар на книгата ще бъде представено българското издание на „Глобалната сексуална революция“ от немската социоложка Габриеле Куби

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − twelve =