В редица храмове в столицата се възобновяват редовните беседи, посветени на християнската вяра.

По традиция енорийските центрове започват своята нова работна година в началото на октомври. В столичния храм „Покров Богородичен“, който има най-дълги традиции в катехизаторската дейност, от другата седмица стартират катехизаторски курсове за начинаещи и напреднали, които ще се провеждат всеки вторник и четвъртък (повече за цялата програма на енорийския център – във връзките по-долу). Курсовете се ръководят от богослови и енорийските свещеници.

Храм „Рождество Христово“ в кв. „Младост – 3“ също възобновява своите беседи, които се провеждат през събота в енорийския център. Първата беседа ще се състои на 6 октомври, събота, от 15.30 ч. на тема „Какво е катехизация и катехизис“. Цикълът беседи през годината ще обхване основните теми от православния катехизис с акцент върху практическото приложение на тези знания в ежедневието на християните.

В храм „Св. апостол Андрей Първозвани“ беседите се възобновяват на 9 октомври. Тази година беседите там ще се провеждат всеки вторник от 18.30 ч. Пръв лектор ще бъде доц. д-р Екатерина Дамянова от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Тя ще изнесе няколко беседи на тема „Светият град Йерусалим“.

Своите неделни беседи след св. Литургия възобнови и храм „Св. Георги“ в кв. Дървеница. Те са от 11.30 ч. и се водят от проф. Иван Желев. Посветени са на изясняване на Свещеното Писание и на различни актуални теми от църковния живот.

Беседи се провеждат и в други столични и извънстолични храмове. За повече информация можете да се обърнете към енорийските храмове.

Източник: https://dveri.bg/

Свързани публикации:

До 25 октомври е срокът за записване в Курсовете по Православие при храм „Св. св. Кирил и Методий“, София

Храм „Св. Апостол Андрей Първозвани“ подновява провеждането на регулярни духовни беседи

Нова учебна година в Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ – възможност за записване

Неделно училище и школи по изкуства в храм „Св. Атанасий“ – възможност за родителите от Варна

Открива се Неделно училище при митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски“ във Видин

Записвания за Неделното училище към Ловчанска света митрополия

Стартира нова учебна година в Православния информационен център към Неврокопска св. митрополия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 − 4 =