Детска книжка, озаглавена „Първият български мъченик св. Боян-Енравота и св. цар Борис-Михаил“ може да намерите в книжарницата на Православния информационен център на Неврокопска света митрополия.

Книжката се издава с благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български от Руенски манастир „Св. Йоан Рилски“, с. Скрино, Дупнишка духовна околия.

Издателят се обръща към децата така: „Светиите са наши приятели, а за приятелите е добре да се знае повече. Като се запознаваме с живота на светиите, ние сякаш се отправяме на пътешествие. В тази трета поред книжка за българските светии, нашето пътешествие ще достигне до древните столици на България – Плиска и Преслав. Времето, в което ще се върнем, е бурният и драматичен 9-ти век, в който нашият народ се родил за нов истински живот. Благодарение на мъченичеството на св. княз Боян-Енравота и на трудовете и смелостта на покръстителя на българския народ – св. цар Борис-Михаил, Христовото име се възхвалява по нашите земи и до днес. За техния живот и за любовта им към Христа разказват страниците на тази книга.“

Изданието е трета книжка от издаваната поредица „Жития на българските светии в образи“. Това е адаптиран разказ за деца върху житията на св. Боян-Енравота и св.цар Борис-Михаил. Първата книжка е за живота на св. Йоан Рилски, а втората – за светите братя Кирил и Методий.

Източник: http://pic-blg.com/

Повече за дейностите на Православния информационен център на Неврокопска св. митрополия и как да ги подкрепим може да намерите ТУК;

Информация за друга детска книжка, посветена на св. княз Борис – Михаил и издадена от православен храм, може да намерите ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − 5 =