Румънският патриарх Даниил откри традиционната международна младежка православна среща ITO, която се провежда между 5-8 септември в гр. Крайова в Румъния. 

С духовна радост ние се обръщаме с благословение за вас, младите участници в Крайова, организирани тази година от епархията в Крайова… Светото Евангелие ни показва, че нашият Господ Иисус Христос обърна специално внимание и признателност на децата и младите хора. Той каза: „ Оставете децата да дойдат при Мен и не им пречете, защото та такива е Царството Божие“ ( Марк 10:14), като по този начин подчертава стойността на невинността и чистотата на децата“, каза в словото си патриарх Даниил.

На младите хора той говори за надеждата, за радостта и за молитвата, като обърна особено внимание на това те да стоят в Църквата и да се молят повече. Всяка година Румънската православна църква е домакин на Международна среща на православните младежи, която се провежда в първите седмици на септември в различни градове на северната ни съседка.  В тазгодишното шесто издание пристигнаха над 2000 православни млади хора на възраст от 16 до 35 години от Молдова, Украйна, Гърция, Сърбия, Албания, Македония, Германия, Франция, Белгия, Италия, Испания, Португалия, Великобритания, Турция, Индия и др., а слоганът на тазгодишната среща е „Всички сме един Потир. Вяра, надежда и любов“. Както всяка година, организаторите са отправили покана и за българско участие – за група от 10 православни момичета и момчета от България.

Източник: https://dobrotoliubie.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen + ten =