От телевизионното предаване „Господари на ефира“ отличиха Кремиковския манастир с „Бяла лястовица“ за работата на светата обител с деца:

Вече пет години Кремиковският манастир организира детски православни лагери. Равносметката за това време е 30 лагерни седмици, повече от 2000 деца, 50 спукани топки, 30 счупени обръча и безброй много радостни мигове. Ето защо нашата Бяла лястовица каца в двора на Кремиковския манастир.

Децата живеят в манастира като спазват специална програма, насочена към това ги да направи още по-добри, да възпита у тях повече вяра, надежда и любов. Да бъдат честни, знаещи и разумни. Заедно с натрупването на знания, децата творят, спортуват и се забавляват.

Лагерът се провежда с благословението на Българския патриарх Неофит и под прякото ръководство на отец Серафим Янев.

„За нас това е стимул за целия екип, защото тези детски лагери могат да се случат, ако го има всеки един човек от екипа. Тук учим децата да бъдат личности, да бъдат хора и това, което лагерът се опитва да даде на децата е да знаят, че имат един приятел, който никога няма да ги предаде“, това каза отец Серафим и добави, че идването на все повече деца е най-голямата радост.

Благородното рамо на отец Серафим е идеалното място, на което да кацне нашата Бяла лястовица. Надяваме се, че ще има все повече и повече такива добри инициативи.

Източник и репортаж:  https://gospodari.com/

Свързани публикации:

Над 400 деца посетиха детските летни лагери в Кремиковския манастир през 2018 г.

Детска вечер на талантите в Кремиковския манастир посети епископ Поликарп

Кремиковският манастир посрещна деца със специални образователни потребности

Можем да помогнем за провеждането на детски лагери в Кремиковския манастир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 3 =