За втори път се провеждат двете инициативи на група млади православни християни  – Училище за предбрачна подготовка и Училище за семейни.

Участниците ще имат възможност да определят темите за дискусия, както и да споделят свои трудности, притеснения, постижения и успехи. Те ще могат да получат както съвет от специалист, така и споделен положителен опит от други участници. Основен лектор и водещ на срещите ще бъде презвитера Зоя Димитрова, сертифициран семеен консултант и магистър по богословие. Предвиждат се беседи със свещеници, богослови и поклоннически пътувания.

Православната вяра винаги ще съгрява брака, който е едно от Св. Тайнства на Църквата. Превръщането на семейството в малка Христова Църква е благословена цел за всички православни християни, независимо дали и двамата партньори са вярващи или такъв е само единият от тях. Високото призвание на православните християни във всички техни дела е да дават топъл пример за всички, които вярата все още не докоснала, превръщайки ежедневието си в ненатрапчиво, но въздействащо благовестие. В областта на семейството, и то в свят, който все повече отхвърля брака като основна живителна клетка в обществото, това може да бъде особено трудно. Именно като подкрепа по пътя за утвърждаване на семейството като малка Христова Църква, независимо от трудностите, са двете прояви – Училище за предбрачна подготовка и Училище за семейни.

На 9 ноември 2018 г., от 18:30 ч. в Енорийския център при столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще се състои представяне на инициативата и резултатите от нейната първа проява.

Записването за участие в занятията се осъществява с попълването на Апликационна форма – за Училище за предбрачна подготовка и за Училище за семейни.

За допълнителна информация:

Тел. 0884 701 249;

hristiyanski_semeistva@googlegroups.com

Събитието във Фейсбук – Училище за предбрачна подготвка и Училище за семейни – Представяне.

Свързани публикации:

Стартира православен курс: „Училище за предбрачна подготовка“

Първото „Училище за семейни“ в София предлага подкрепа и набира доброволци

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 9 =