За втора поредна година в Благоевград се проведе среща на хората, подкрепили благотворителните кампании на Православния информационен център към Неврокопската света митрополия и Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

Събитието започна с поздрав на деца от I клас при II ОУ „Димитър Благоев“ в Благоевград. След което заместник-кмета по хуманитарните дейности г-жа Шопова се обърна към присъстващите, като им благодари за тяхната активност и съпричастност в проведените до сега кампании. В словото си Неврокопският митрополит Серафим разказа за Чудото с разслабления във Витезда, който си нямал човек да го спусне във водата, раздвижвана от Ангела Господен. След Архиерея кратки слова към дошлите отправи д-р Теменужка Любенова, председател на ОбСНВ Благоевград, тя призова аткивност на „малките хора“, които заедно могат да променят света.

В подготвената от екипа на Православния център презентация, Мирела Кючукова представи обобщено резултата от общото дело в подпомагане на семействата на наркозависимите, болни, бедни и самотни хора – десетките кампании по събиране на храни, доброволческата кухня за бедни, базари и други.

За насърчаване на благородната кауза на проявилите активност ученици и граждани бяха раздадени повече от 100 грамоти.

Източник: http://pic-blg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 4 =