Центърът за образователни инициативи „Двери“ съвместно със Западноевропейска епархия на БПЦ за втора година издават в навечерието на Възкресение Христово подарък за деца – „Великденска книжка“.

Изданието, разказващо за събитията от Страстната седмица и Възкресение Христово, дава възможност на децата сами да си направят книжка, като я илюстрират с прекрасни икони от манастира Дионисиат на Света гора. Тя е интересно и полезно четиво както за малките ученици, така и за цялото семейство.

Книжката се разпространява безплатно, за да може да достигне до повече малчугани в цялата страна. Тя ще бъде интересна не само за децата от неделните училища и тези, които изучават религия, но и за всички ученици от началния етап.

„Великденската книжка“ излиза за втора година и поради големия интерес към нея сега е в двойно по-голям тираж – от 20 000 броя. Изданието ще бъде изпратено и до българските училища в Централна и Западна Европа, като част от пастирските грижи на Западноевропейска епархия на БПЦ за духовната просвета на учениците, родителите и учителите там.

13092103 1543134262655236 6382917783786525581 nТова е вторият подобен проект на „Двери“ съвместно със Западноевропейския митрополит Антоний. Първият беше Рождественски подарък – образователна игра за изработване на украса за елхата със сцени от Христовото рождество (тук). Двете издания излизат за втора година и се приемат с радост и интерес от учители и ученици.

Източник и допълнителна информация: https://dveri.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + 12 =