Кампанията приключи успешно: Премиера на документалния филм „Пътят на воина“ за отец Георги от Жегларци (ТУК)

„Единственият път към Бога е православната вяра … вярата е спасение за вечен живот“ – отец Георги от с. Жегларци (от книгата „Святост за България. Живот, дела и подвизи на отец Георги от Жегларци“)

На страниците във фейсбук, посветени на живота и делото на отец Георги от с. Жегларци бе обявено събирането на средства с цел създаване на едночасов документален филм в негова памет:

СЪБИРАМЕ СРЕДСТВА142382057072416

за едночасов документален филм
за о. Георги от Жегларци

„ЗАВЕТЪТ НА ВОИНА“

Сценарист: Георги Тодоров
Режисьор и оператор: Христо Димитров
Продуцент: „Искони“ ЕООД

Филмът си поставя за цел да представи и осмисли личността на отец Георги от Жегларци (1923 – 2015), един от духовните старци на съвременна България. Документалният материал е заснет през последната година от живота на духовника, включително и предсмъртната му проповед през януари 2015 г.
Минималните средства необходими за завършването на филма (монтаж, озвучаване, компютърна обработка и пр.) са от порядъка на 10 000 лв., които се надяваме да съберем чрез дарения.

Средствата за филма можете да изпращате на:

Банка: „Уникредит – Булбанк“, клон „Св. Неделя“
„ИСКОНИ“ ЕООД
I BAN: BG89UNCR70001518804874

или с пощенски запис до:
„ИСКОНИ“ ЕООД
София 1000, ул. „Княз Борис Първи“ № 107
МОЛ: Галя Тодорова

Като „основание“ за превода и в двата случая попълнете така:
дарение за филма „Заветът на воина“.

При желание можете да получите отчетен документ за направеното дарение.

Източник ТУК и ТУК

По сметката на ИСКОНИ ЕООД към 03.01.2017 г. са постъпили като дарения средства в размер на 1790 лв. Отчетът се публикува в посочените фейсбук страници.

Предварителният срок за събиране на средства е 31.01.2017 г.

Освен посочените периодични отчети, които биват публикувани във фейсбук, са предвидени отчети за разходите по пера във връзка с изготвянето на филма, съответно на 20 февруари и на 20 април 2017 г.

От фирма „Искони“ посочиха, че подготвят публикуването на информация за кампанията  на интернет страницата „ИСКОНИ БЕ СЛОВО“, която е в процес на разработка.

Допълнителна информация

Научете повече за отец Георги: Книга, посветена на живота на отец Георги, Кратко животоописание, Видеоматериали.

 

2 Comments

  • Христо Цветков каза:

    Здравейте господин Тодоров.Пишем ви от Враца.Много се радваме,че филмът за отец Георги вече е готов.Ще се радваме,ако успеем да го гледаме.Колкото повече хора знаят за дядо Георги толкова повече души ще се докоснат до светостта на Църквата.Да благодарим на Бога,че чрез игумения Валентина и чрез вас ние научаваме за българските изповедници за вярата.Поздравление за благородните начинания.

  • Дякония.БГ каза:

    Здравейте г-н Цветков,
    Прекрасно е, че направата на филма Ви радва! Г-н Тодоров обаче не е редактор на Дякония и възможността да види Вашето съобщение до него тук е малка. Участието ни в кампанията за документалния филм за отец Георги от с. Жегларци се случи с негово съгласие, което получихме след кореспонденция по ел. поща. На същия адрес може да потърсите връзка с г-н Тодоров: iskonibg@gmail.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × four =