В сградата на Св. Синод днес започнаха заседанията на комисиите за оценяване на творбите от църковния Национален конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” – 2019.

Първото заседание бе на комисията по Изобразително изкуство с жури доц. Йордан Йорданов, Антоний Димитров, Евгений Цанов.

В раздела за рисунки на тема Възкресение Христово и Пасха се включиха стотици деца от цялата страна, като предстои творбите да бъдат оценени и съответно най-добрите да бъдат наградени с Патриаршеска награда, 1-во, 2-ро и 3-то място.

Творбите от тазгодишното издание на националния конкурс ще бъдат отново включени и в благотворителната кампания на Св. Синод – Деца рисуват за деца. Изданието на конкурса е шесто по ред и в него участие вземат хиляди малчугани и ученици. Подобен род инициативи подпомагат възпитанието на децата, както и създаването у тях на сериозна ценностна система.

Следващата седмица предстоят заседанията на комисиите по фотография и литература, като на Велика Сряда предстои обявяването на имената на победителите и наградените в синодалния конкурс.

https://www.youtube.com/watch?v=JxJ5UyrDHmw

Източник: http://www.bg-patriarshia.bg/

Свързани публикации:

Открива се Националният конкурс „Възкресение Христово“ – 2019

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × five =