На 19 септември бе открита новата 2019/2020 учебна година в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия.

И тази година бе отслужен тържествен водосвет от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, свещеници Стоян Бербатов, Светослав Кючуков и Велизар Голев и дякони Мартин Кременлиев и Гриша Иванов.

Митрополит Серафим поздрави присъстващите сред които и децата от курсовете към центъра с настъпващата нова учебна година: „Честита нова учебна година! Нека продължава да се посява семето на Божието слово чрез всички дейности в православния център в душите на децата, младежите и възрастните, които идват тук. Нека и нашите души и сърца да работят така, че да бъдат благоприятна почва за това семе, за да расте в тях и да дава многократен плод. На добър час! Успешна и благословена да бъде учебната година. Бог да укрепява всички, които се трудят тук и да дава Своето благословение на всички полезни начинания, които предстоят през тази учебна и всички години напред. Божието благословение да бъде над вас!

Тази година ще бъдат сформирани следните курсове:

Неделно училище с ръководител богослова Даниела Гълъбова, в което децата имат възможност да опознаят Православната ни вяра чрез живота и делото на нашия Господ Иисус Христос, Пресвета Богородица, светиите.

Курс по иконопис с ръководители Даниела Донева и Тони Иванова. Занятията са насочени към усвояване начина на рисуване на икони и познания за православните светци и тяхното изобразяване.

Курс по източно – църковно пеене с ръководител проф. Йоанис Папахронис. В него курсистите изучавават източната-църковна музика, като се запознават с традициите в това изкуство.

Журналистически клуб „Кандилце“ с ръководител Антоанета Гулева. В него децата се запознават с основните журналистически практики, като прилагат наученото на терен, при интервюта и репортажи, които се публикуват в православното периодично издание – младежки вестник „Кандилце“.

Новият сформиран курс тази година е младежкият ораторски форум, който е насочен към ученици от горния курс на обучение 7-12 клас, като те ще имат възможността да се учат на правилен изказ, да дебатират и изказват мнение в духа на Православния мироглед.

За повече информация и записване може да ни намерите на адрес: гр. Благоевград, ул. „Тракия“ 3 или като се обадите на телефон 073 83 33 37.

Източник: http://pic-blg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − seven =