Авторът на книгата за деца „Свети Лука Доктора“ и на първия прожектиран в български затвор православен документален филм „Светителят Хирург“, журналистът Ангел Бончев, е подготвил книга, посветена на Св. Вмчк Ефрем Нови Чудотворец:

„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“  е най-новата книга, която съдържа живота, чудесата, акатист, молебен канон и молитви към светеца и вече е разпространена в някои от храмовете в страната. Четивото излиза на българския пазар с благословението на манастира „Благовещение на Пресвета Богородица“ в град Неа Макри, Гърция, където е живял и пострадал мъченически Ефрем Нови през 15 век. Неин автор е журналистът  Ангел Бончев.

Това е книга за силната вяра на един монах, който чрез ангелския си живот и мъченичество е достигнал до святост, а и не само! Дарът на чудотворството даден му от Бога е удивителен.  Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица,  защото светкавично отговаря на прозбите на призоваващите го. Свидетелствата за повечето извършени от свещеномъченика  чудеса, говорят за мигновения отговор на молитвите. Над 20 тома са събраните чудеса в манастира „Благодавещение “ в  Неа Макри, съобщи авторът на книгата за „Добротолюбие“. Сайтът е медиен патньор и ще популяризира живота, мъченическия подвиг и чудесата на св. Вмчк и чудотворец Ефрем Нови.

Свети Ефрем е роден в Трикала през 1384 г. 14-годишен бяга от Трикала, за да не го направят мюсюлманин турските орди и се озовава пред портите на манастира „Благовещение“ в днешния град Неа Макри. 27 години живее в името Господне. Въпреки всичко е заловен от турците и измъчван от тях 8 месеца и половина, и умира обесен на дърво с главата надолу със забита в корема факла. Мощите му са открити от монахиня Макария след 524 години забвение през 1950-та. Паметта му се почита на 5 май.

Книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“  е първата, в която хората, разказващи за чудотворните им изцеления, които приписват на свети Ефрем Нови застават с лицата си и можем да ги видим в главата „Чудеса“.  През следващите дни „Добротолюбие“ ще публикува някои от чудесата, които намират място в книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ .

Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ на телефон 0898802638 , както и на сайта на автора  www.angelbonchev.com.

Източник: https://dobrotoliubie.com/

Свързани публикации:

По повод Деня на българския лекар – представяне на детска православна книжка

За първи път православен филм бе прожектиран в затвор у нас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 9 =