Епископ Поликарп посети Православната частна детска градина „Успение Богородично“

На 12 юни Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, посети Православната частна детска градина „Успение Богородично“.

Частната детска градина се намира в двора на храм „Успение Богородично“, гр. София, кв. Малашевци и е част от църковните инициативи, които се развиват в енорията.

Епископ Поликарп посети детската градина по покана на ръководството на детското заведение и взе участие в годишното тържество, на което малките възпитаници показаха какво са научили през учебната година, като представиха стихчета, песнички и различни игри.

Преподавателите, децата и родителите бяха поздравени от епископа, който им преподаде благословението и любовта на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Всички деца получиха от епископ Поликарп подарък, който съдържаше сладости, нагръдно кръстче и икона с образа на Господ Иисус Христос, за здраве и благословение.

Епископ Поликарп бе разведен от предстоятеля на енорията протойерей Йоан Куков из храма, парка при храма и бе запознат с наличния сграден фонд, както и с бъдещите идеи за духовното извисяване на вярващите, както и с облагородяването на прихрамовото пространство.

Допълнителна информация за Православната частна детска градина „Успение Богородично“ може да се намери ТУК.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

18 + sixteen =