Една хубава новина от храм „Св. Пророк Илия“, кв. Дружба, София

Макар и със известно закъснение, публикуваме една хубава новина от храм „Св. Пророк Илия“, кв. Дружба 2 – хубавите новини са за това – да се разпространяват:

На 7-ми януари нашият енорийски храм беше домакин на детски празник по повод Рождество Христово и Нова година за децата от семействата в нужда, които посещават кухнята за нуждаещи се при храма.

Малчуганите бяха зарадвани с подаръци, с танци и музика, пица и торта, игри и много балони. Изпробвахме непозната игра –„Кръгче на благодарността”, в която децата благодариха на Бога, че имат семейство, братя и сестри, които са с тях винаги, че са здрави, че има слънце и лято.

За подаръците се погрижиха: фирма Виваком – с игри, книжки, блокчета, моливи и флумастери; от шоколадовата марка Milka осигуриха за всяко дете кутия с лакомства; имахме дарители на ръкавички и на още лакомства.

Празникът на децата беше очакван не само от тях. Радостта им споделяме и ние, организаторите – настоятелството при храм „Св. прор. Илия” и Православното братство, учениците от Клуба по филантропия на 105 СОУ „Атанас Далчев” с ръководител г-жа Нина Серкова.

Благодарим на сърцатите ни помощници: голямото семейство Плачкови-Ангелови, на Данчо и Василена!

Сърдечни благодарности на всички безкористни дарители в кампаниите за децата, организирани при храма през изминалата година, с чиито средства беше проведен детския празник!

Източник и снимки: http://svetiilia.bg/

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

nine − 9 =