С целия богослужебен цикъл от празника Въведение Богородично до празника Богоявление бяха запознати учениците от третите класове на столичното 122-ро училище „Николай Лилиев“. 

Беседата бе проведена в зала на училището от протойерей Божидар Маринов, енорийски свещеник при храма „Възвижение на Св. Кръст“ в столичния квартал Лозенец. Той разказа на децата подробно историята на празниците, които честваме през зимния сезон, като отдели и специално внимание на днешния празник посветен на св. Николай Мирликийски Чудотворец.

Малчуганите впечатлиха дори и своите учители със своите задълбочени въпроси. Мнозина от тях споделиха своите знания за празника Рождество Христово и Бъдни вечер. Протойерей Божидар Маринов пожела весело посрещане на светлия християнски празник, като покани малките си слушатели да посетят и намиращите се в близост храмове „Преображение Господне“ и „Въздвижение на Св. Кръст“.

Провеждането на беседата се превърна в традиция и е с любезното разрешение на г-жа Ивета Германова, директор на училището. Предстои подобна беседа и преди Пасха.

 

 

 

 

 

Източник и видео: https://dobrotoliubie.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + four =