Ученици от III „а” и III “б” клас с класни ръководители г-жа Костова и г-жа Марковска организираха благотворителен базар в училище и със събраните средства закупиха плодове за акцията „Приятели, наши връстници гладуват” и месо за доброволческата кухня към църква „Св. Николай”.

С голямо вълнение и радост децата организираха благотворителния базар, като включиха в него различни ръчно изработени коледни украси, сладки и лакомства. Подкрепяни от учителите базара бе добре организиран с табелки в училището и деца, които приканваха учениците от цялото училище да се включат в акцията им. Голяма част от предлаганите неща децата изработиха в къщи със своите родители. Със събранта сума родителите закупиха плодове – банани, портокали, мандарини и ябълки за акцията „Приятели, наши връстници гладуват”, организирана за поредна година от Общинския съвет по наркотични вещества и Православния център на Неврокопска св. Митрополия. Акцията помага деца и семейства в нужда от Благоевград и първите пакети вече достигнаха до нуждаещите се. За първа година към дълготрайните хранителни продукти децата от СУИЧЕ добавиха и плодове , а родителите лично ги опаковаха и дадоха пример на децата си за милосърдие и грижа да другите. С останалата част от събраните средства благодетелите направиха и още едно добро, като закупиха 40 килограма свинско и пилешко месо и го предоставиха на доброволческата кухня за бедни , към църквата „Св. Николай” в благоевградския квартал „Грамада”, където веднъж седмично се хранят 140 човека.
Тази проява на любов към нуждаещите се, трогна и екипа на православния център, тъй като учениците се отказаха от коледното си парти и вместо те самите да получат подаръци, ще зарадват деца и семейства в нужда. Така в действителност изпълниха наученото в часовете по СИП „Религия-християнство”, че на Рождество Христово истинския рожденик е Божия син, и добрите постъпки към нуждаещите се са подаръци за самия Христос.

Източник: http://pic-blg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − three =