Църковни настоятелства от селата Баница и Оходен дариха детски Библии и православна литература в енорията на с. Оходен, Врачанско.

На 26 октомври, когато почетохме паметта на Св. Великомъченик Димитър и потърсихме неговата небесна закрила, в малкото, но китно Врачанско село Оходен местният пастир отец Кирил Велинов отслужи тържествена св. Литургия в осветения през тази година параклис „Св. Дух“. По повод празника отец Кирил раздаде на местните жители детски библии, православна литература, осветено коливо, постни лакомства и безалкохолни напитки.

Даровете са от църковните настоятелства в селата Оходен и Баница. Като основен местен дарител изпъква местният бизнесмен Мануш Камитски разказва zovnews.com. Дарителската акция започва още на празника на Св. Йоан Рилски, когато в училището на с. Баница е изнесен урок по религия от богословски подготвени специалисти. Гости на урока са директорът на учебното заведение г-жа Теменужка Томчовска, кметът на Враца Калин Каменов и кметовете на селата, от които селата учат в Обединени училище „Христо Ботев“, с. Баница. Отец Кирил и ръководените от него църковни настоятелства в селата Баница и Оходен се стремят дарения от литература и лакомства да има за всеки празник.

Съвсем наскоро месните хора в духовно обгрижваните от отец Кирил села тържествено отбелязаха дипломирането на своя свещеник. Отец Кирил е и преподавателят по Религия-Православие в Обединеното училище в с. Баница.

Свързани публикации:

В село Баница отбелязаха тържествено дипломирането на местния свещеник и духовен пастир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 2 =