С благословението на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум ще бъде открита Детска енорийска певческа школа по източно църковно пеене към Храм „Свети Николай Чудотворец“ в гр. Русе.

Преподавател на школата ще бъде дякон Орлин Янчев – секретар на св. Митрополия.

За информация желаещите родители и деца могат да се свържат с отец Орлин на тел. 0893 774 484, в енорийския център при Катедралния храм „Света Троица“ на 31 юли, вторник, от 18:00 ч. или в храм „Свети Николай“, за да започнем всички с едни уста и едно сърце да изучаваме Молебния канон на Света Богородица на български език, а в сряда на 1 август да го изпеем от 17:00 ч. в храм „Свети Николай“ гр. Русе. Канонът е адаптиран от гръцки от иконом Кирил Дидов.

ОБУЧЕНИЕТО Е БЕЗПЛАТНО!

Можете да чуете изпълнение на Канона на страницата на храма, който председателства о. Кирил Дидов: http://apostolite.com/category/%d0%b0%d1%83%d0%b4%d0%b8%d0%be/ Приятно слушане!!!

ЦЕЛ НА ШКОЛАТА:
В срок от шест месеца ще бъде заложен/изпробван метод за изучаване на псалтикийното изкуство както следва:
1. Всеки вторник малкия канон (горепосочения) ще бъде изучаван от деца (17:00 – 18:00) и от възрастни (18:00-19:00).
2. Всяка сряда от 17:00 ч. (лятно работно време) и 16:00 ч. (зимно работно време) ще има „изнесен урок“1 като същия Канон ще бъде изпяван от самите школници в храм „Св. Николай“ гр. Русе.

Източник: https://www.facebook.com/;

Заглавна снимка: Храм Свети Николай Чудотворец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + four =