Детска безплатна книжка издава Варненска и Великопреславска св. митрополия

„Притчи за деца” е заглавието на новата детска книжка, която се издава от Варненска и Великопреславска света митрополия.

Тя съдържа 13 притчи за деца от преп. Макарий Велики, преп. Амвросий Оптински и преп. Паисий Светогорец. Прекрасните примери, които са отпечатани в изданието, са завладяващо слово, което по много начини може да стопли детската душа. Целта на книжката е да насочи детския ум към Бога, към молитвата и към извършването на добри дела.

Преводът от руски език и оформлението на книжката са дело на екипа на детско списание „Камбанка”. Рисунките са дело на десетима ученици от първи до четвърти клас, които се обучават в школата по рисуване на съвременната художничка и творец презвитера Тереза Зиковска. Предговора на книжката е написан от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той завършва с думите: „С чувство на удовлетворение и духовна радост благославяме издаването на тази книга и благопожелаваме на нашите мили деца, по-малки ученици, а защо не и на по-големите искрено възприемане на светата Православна вяра, трудолюбие и надежда, че Бог е винаги до нас. Приятно четене!

Изданието на Варненска и Великопреславска света митрополия се разпространява безплатно.

За въпроси относно книжката и как да се сдобием с нея – Варненска и Великопреславска св. митрополия – тел.: 052 / 612 940


Източник: http://www.mitropolia-varna.org/

2 thoughts on “Детска безплатна книжка издава Варненска и Великопреславска св. митрополия”

  1. Как можем да се сдобием с книжката за нашите дечица, които изучават Религия „Православие“?

    1. За въпроси относно книжката и как да се сдобием с нея – Варненска и Великопреславска св. митрополия – тел.: 052 / 612 940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

12 − two =