Храм „Св. ап. Йоан Богослов“ в кв. „Левски“, София се нуждае от ремонт на покрива и повредите, нанесени от образувалите се течове. Църковното настоятелство на храма, начело с отец Михаил Михайлов отправя апел за подкрепа, към който се присъединяваме:

Обични в Господа братя и сестри,
Храм „Св. ап. Йоан Богослов“ се намира в ЖК „Левски“ в гр. София. Този храм, граден повече от 15 години с волните пожертвувания на жителите на квартала, трябва да удовлетвори духовните потребности на над 20000 души и да бъде символ на духовността в столичния квартал „Левски“. Макар и от освещаването на храма да са изминали едва 10 години, поради недоброто изпълнение на храмовия покрив, което води до непрекъснати сериозни течове, към днешна дата храмът се нуждае от ремонт. С оглед съхраняването на храма и преустановяване на продължаващото падане на мазилката по неговата фасада е абсолютно наложително извършването на ремонт на покрива, който да преустанови течовете и да позволи изсъхването на стените и прекратяване на компрометирането на мазилката.

Въпреки наличието на изготвен проект и количествено-стойностна сметка, за огромно наше съжаление църковното настоятелство все още е в невъзможност за извършване на крайно необходимия ремонт, поради недостатъчност на нужните финансови средства.
Ето защо, припомняйки увещанието на св. ап. Павел, който казва: „благотворителността и щедростта не забравяйте, защото такива жертви са благоугодни Богу“ (Евр. 13:16), обръщайки погледа си към Вас с надежда, си позволяваме да отправим молба и призив да подкрепите усилията ни за ремонт на св. храм, според възможностите, с които разполагате.

Ние с благодарност ще приемем всеки жест на щедрост, проявен от Вас и с готовност ще Ви дадем отчет за извършеното с дарените от Вас средства.

Надявайки се, че ще удовлетворите молбата ни Ви посочваме банковата сметка, където могат да бъдат преведени средствата, които можете да ни предоставите, а именно:

UniCredit Bulbаnk,

BIC: UNCRBGSF, BG93 UNCR 9660 1025 6445 11, за ЦН при храм „Св. ап. Йоан Богослов“.
(ст. ик. Михаил Михайлов, председател на църковното настоятелство)

Страничка на храм „Св. ап. Йоан Богослов“ във Фейсбук: ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twenty − 10 =