*** КАМПАНИЯТА Е ПРИКЛЮЧИЛА ***

Да подкрепим баба Руска и нейната дъщеря Яна, които преминават през поредица от изпитания.

Баба Руска Неделчева Костадинова (79 г.) е прекарала до днес 5 инсулта. Първият от тях я сполетява преди 4 г., когато почиват от инфаркт и рак нейният съпруг и синът й. Последният инсулт се случва през месец декември 2018 г., когато, падайки, възрастната жена счупва и тазобедрена става. Благодарение на кампания по медиите за баба Руска са събрани следства за операция на ставата и други медицински нужди.

Голяма роля изиграва грижата на нейната дъщеря Яна, която е принудена да напусне работа, за да се грижи за майка си. Възрастната жена се нуждае от ежедневни рехабилитации, които обаче не може да си позволи. При това положение Яна сама е принудена, според силите си, да извършва раздвижвания на своята майка. Благодарение на нейните грижи Руска постепенно се възстановява от последния инсулт и е контактна, но за да може да се изправи сама на крака са нужни още поне около два месеца и половина системни усилия.

За съжаление, самата Яна също се нуждае от помощ. През последните дни Яна е принудена да обърне спешно внимание на очите си. Оплакванията са свързани  с движения на очите, които не се поддават на контрол и след преглед при очен лекар, по лекарска препоръка и благодарение на дарения, Яна се подлага на изследване с ядрено-магнитен резонанс. Следващият специалист, към когото е насочена, е невро-офталмолог, а оттам Яна е насочена към акад. Иван  Миланов за консултация и лечение.

Двете жени обаче са в крайно затруднено материално положение. Издържат се основно от пенсията на баба Руска (ок. 400 лв.), от които ок. 200 лв. се удържат по съдебно решение за неизплатени стани наеми. Яна не е здравно осигурена и е принудена да заплаща всички свои прегледи. До момента тя и майка й се справят изключително благодарение на помощта от проведените благотворителни кампании, помощта на дарители и приятели. Двете жени са сами и не могат да получат семейна подкрепа.

Нека помогнем на Яна да подобри своето здравословно състояние, от което зависи и състоянието на нейната майка. Двете жени са в невъзможност без нашата подкрепа да посрещнат своите нужди по изплащане на наем, консумативи, прегледи и лекарства. Надеждата на Яна е завърши раздвижванията на баба Руска, за да не остане възрастната жена на легло, което би влошило бъдещото и състояние, и впоследствие да си намери работа, благодарение на която семейството да стъпи на крака.

Яна прилежно съхранява всички медицински и разплащателни документи. Нека да я подкрепим през следващите два месеца и половина както малитвено, така и материално, според възможностите ни, за да завърши тяхното изпитание благополучно.

Контакти за помощ:
Банка ДСК: BG15 STSA 93000024871881
Титуляр: Руска Неделчева Костадинова;
Алианц Банк България: BG69 BUIN 95611000488210
Титуляр: Яна Маринова Тодорова
PayPal.me/YanaTodorova: yanatodorova7@gmail.com
Телефон: 0888 700 707 (Яна Тодорова).

Документи за състоянието на Яна:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Документи за състоянието на Руска Костадинова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към случая на Яна и баба Руска се насочихме благодарение на ангажирани с неговото популяризиране православни християни.

Свързана публикация:

Да подкрепим Яна и нейната боледуваща майка Руска

 

3 Comments

 • Дария Йосифова каза:

  Бихте ли могли да добавите актуалния имейл адрес на Яна за дарения чрез ПейПал?
  Благодаря!

 • Христо Владимиров каза:

  Бихте ли проверили Пейпал данните на Яна, ако обичате?
  Има ои вероятност да не е регистрирана правилно?
  Не може да се направи превод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 14 =