Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното дете

Сийка започва работа и се нуждае от подкрепа, докато получи своите първи доходи.

Сийка и Самуил изказват благодарност на всички, които са им помогнали до момента в Божие име.

Благодарение на вашата помощ бяха набавени средства и материали от първа необходимост и бяха извършени изследвания на Самуил, които показаха добри резултати (епикриза от 16.01 по-долу). Сийка е с обещание да започне работа от понеделник (28 януари). Семейството обаче има нужда от средства за храна, докато само започне да обслужва своите нужди. Нека продължим своята помощ за Сийка, както молитвено, така и материално, според силите си, за да се изправи на крака.

Да помогнем с материали от първа необходимост – храна, облекло и лекарства – на самотната майка Сийка Георгиева и нейния 16-годишен син Самуил.

През 2014 Сийка и Самуил се покръстват и от мюсюлмани стават православни християни. За съжаление това води до остър разрив с техните близки и поставя майката и детето, чиито баща е покойник, в трудна ситуация. Оттогава семейството е принудено да живее по приюти за временно настаняване.

През 2017 г. Сийка подема кампания за събиране на средства за лечение на Самуил, който страда от киста на черепа и епилепсия (допълнителна информация – ТУК). Благодарение на подкрепата, която получават, те провеждат курс на лечение в Испания и се прибират в България през лятото на 2018 г. (срв. документ по-долу). Оттогава обаче материалното им положение се влошава. Тежко се отразява невъзможността на Сийка да намери работа за постоянно.

Днес Сийка и Самуил са настанени в Дом за временно настаняване в София, където могат да останат до края на месец март. Семейството е подало документи за пенсия на Самуил по болест и води борба за достойното му осигуряване. Сийка упорито търси работа, завършила е курс за въоръжена охрана и разполага с набор от необходимите документи, за да започне веднага работа. Междувременно семейството страда от липса на средства за храна, облекло и лекарства (за простуда и проблеми със жлъчката (Сийка), и епилепсия (Самуил). Липсата на средства не позволява да се извърши така необходимото изследване с ядрено-магнитен резонанс за установяване актуалното състояние на Самуил. Това изследване е с особено значение за лечението му и ще посочи дали кистата е с увеличен размер, което налага оперативна намеса. Поради недоимъка и липсата на облекло вече няколко месеца Самуил не може да посещава училище.

Нека заради Бога, в Чието име Сийка не се е побояла от укорите и на най-близките си, да помогнем на самотната майка за сдобиването с най-необходими материали от първа необходимост – хранителни продукти, топло облекло, обувки (42-и номер за Самуил и 37-38-и номер за Сийка) и лекарства.

Средства в помощ на Сийка могат да бъдат изпращани на следната сметка:

Банка ДСК – BG23STSA93000021407479 – титуляр: Сийка Михайлова Георгиева

Продукти и облекло могат да бъдат изпращани до поискване на офис на Еконт: София, жк Красна поляна-3, ул. Колю Фичето №0, до бл.31Б

Допълнителна информация за помощ в продукти и облекло: 0879 04 77 65 (Сийка Михайлова Георгиева).

Семейството ще бъде благодарно за насока за работа и/или жилище.

И всеки, който остави къща, или братя, или сестри, или баща, или майка, или жена, или деца, или нивя, заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи живот вечен. А мнозина първи ще бъдат последни, и последни – първи.“ (Мат.19:29-30)

Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света.“ (Иак. 1:27)

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

2 thoughts on “Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното дете”

  1. Здравейте,
    вчера говорих със Сийка по телефона и тя ми обясни, че днес предстои важно изследване за анемията на Самуил – ЕЕГ. Изследването е направено днес в Медицински център „Детско здраве -1“ на ул. Ами Буе №27. Невролога е разчел резултатите и е казал, че са много добри. Тя благодари от сърце на Бога и на всички които я подкрепят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 − one =

*