Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното дете

Да помогнем с материали от първа необходимост – храна, облекло и лекарства – на самотната майка Сийка Георгиева и нейния 16-годишен син Самуил.

През 2014 Сийка и Самуил се покръстват и от мюсюлмани стават православни християни. За съжаление това води до остър разрив с техните близки и поставя майката и детето, чиито баща е покойник, в трудна ситуация. Оттогава семейството е принудено да живее по приюти за временно настаняване.

През 2017 г. Сийка подема кампания за събиране на средства за лечение на Самуил, който страда от киста на черепа и епилепсия (допълнителна информация – ТУК). Благодарение на подкрепата, която получават, те провеждат курс на лечение в Испания и се прибират в България през лятото на 2018 г. (срв. документ по-долу). Оттогава обаче материалното им положение се влошава. Тежко се отразява невъзможността на Сийка да намери работа за постоянно.

Днес Сийка и Самуил са настанени в Дом за временно настаняване в София, където могат да останат до края на месец март. Семейството е подало документи за пенсия на Самуил по болест и води борба за достойното му осигуряване. Сийка упорито търси работа, завършила е курс за въоръжена охрана и разполага с набор от необходимите документи, за да започне веднага работа. Междувременно семейството страда от липса на средства за храна, облекло и лекарства (за простуда и проблеми със жлъчката (Сийка), и епилепсия (Самуил). Липсата на средства не позволява да се извърши така необходимото изследване с ядрено-магнитен резонанс за установяване актуалното състояние на Самуил. Това изследване е с особено значение за лечението му и ще посочи дали кистата е с увеличен размер, което налага оперативна намеса. Поради недоимъка и липсата на облекло вече няколко месеца Самуил не може да посещава училище.

Нека заради Бога, в Чието име Сийка не се е побояла от укорите и на най-близките си, да помогнем на самотната майка за сдобиването с най-необходими материали от първа необходимост – хранителни продукти, топло облекло, обувки (42-и номер за Самуил и 37-38-и номер за Сийка) и лекарства.

Средства в помощ на Сийка могат да бъдат изпращани на следната сметка:

Банка ДСК – BG23STSA93000021407479 – титуляр: Сийка Михайлова Георгиева

Продукти и облекло могат да бъдат изпращани до поискване на офис на Еконт: София, жк Красна поляна-3, ул. Колю Фичето №0, до бл.31Б

Допълнителна информация за помощ в продукти и облекло: 0879 04 77 65 (Сийка Михайлова Георгиева).

Семейството ще бъде благодарно за насока за работа и/или жилище.

И всеки, който остави къща, или братя, или сестри, или баща, или майка, или жена, или деца, или нивя, заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи живот вечен. А мнозина първи ще бъдат последни, и последни – първи.“ (Мат.19:29-30)

Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света.“ (Иак. 1:27)

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

2 thoughts on “Да помогнем с храна и облекло на самотната майка Сийка и нейното дете”

  1. Здравейте,
    вчера говорих със Сийка по телефона и тя ми обясни, че днес предстои важно изследване за анемията на Самуил – ЕЕГ. Изследването е направено днес в Медицински център „Детско здраве -1“ на ул. Ами Буе №27. Невролога е разчел резултатите и е казал, че са много добри. Тя благодари от сърце на Бога и на всички които я подкрепят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + two =

*