Да помогнем на самотната и болна от церебрална парализа майка, Петя Кръстева

Самотната и израснала по домове Петя Кръстева се грижи всеотдайно за своето дете, но среща редица най-вече финансови затруднения и би била благодарна на всяка помощ.

Петя Кръстева е на 31 г. и се грижи сама за своята дъщеричка – Марияна, на 7 години. Израснала по домове и социални институции,  Петя няма близки и сама, и с подкрепата на някои приятели, се справя с нелекото ежедневие. Бащата на Марияна е в затвора, а неговите близки оказват такава помощ, че Петя напълно е престанала да разчита на тях. Положението на Петя се усложнява от това, че боледува от детска церебрална парализа. Документът й за ТЕЛК  засвидетелствува намалена трудова способност в рамките на 80 %. Голяма част от отпуснатата на Петя пенсия се изразходва по разходи за квартирата им в кв. Люлин.

Мариянка учи в  96 – СОУ „Лев Николаевич Толстой“ с изучаване на чужди езици в Люлин и в момента е в първи клас. По време на нашите разговори с Петя тя се забавляваше като си тананикаше детски стихчета на руски и пееше азбуката на английски.

Включваме Петя в кампанията на „Виждам те“ за помощ на хора в нужда и се обръщаме се към всички, които биха искали да й помогнат с молба да употребят следния контакт: сметка на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal: email office@pokrov-foundation.org.

Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света. (Иак 1:27)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × 4 =

*