За актуална информация – ТУК.

Можем да помогнем на отец Иван в снабдяването на приюта с храни и топлинно гориво, от които към момента се изпитва остър недостиг.

Вече години наред отец Иван (от 2005 г. йеромонах Йоан) и изграденият от него приют подслоняват деца и хора в нужда, осигурява покрив над главите и възможност за възпитание и образование. Благочестивото си дело свещенослужителят започва с благословията на приснопаметния български патриарх Максим в с. Нови хан около храм Св. Троица, чиито двор първоначално дори не е бил ограден. През 2013 г. започва изграждане на колония от фамилни къщи в монтанското село Якимово. „От мен – най-важното – покрив и земя, от вас – отговорност за децата и работата. Всяко от отрочетата трябва да учи“, това е максимата на отец Иван.

Към ноември 2016 г. в домовете в с. Нови хан и с. Якимово живеят 310 души, от които 170 деца (от бебета, родени в Дома, до 18 годишна възраст). По-малките деца ходят на детска градина, а по-големите – на училище в с.Нови хан, с. Якимово (до 8-ми клас) гр. София (гимназии) и в Софийска духовна семинария. Бебетата се гледат в самия дом от майки. В приюта на отец Иван в с. Нови хан понастоящем живеят над 188 души.

Всички, които биха искали да помогнат, могат да го сторят на следните контакти:

Парични дарения могат да се превеждат по сметката на дома:

Дом за сираци „Св. Николай“ при храм „Св. Троица“, Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC:

UNCRBGSF

Средства могат да се превеждат и чрез е-pay: Подкрепи!

Дарения в натура могат да се носят на място в дома в Нови Хан или да се изпращат с куриер. Адресът е:

Дом за сираци „Св. Николай“ при манастир „Св. Троица“

ул. „Търнава“ № 21 А

с. Нови Хан п.к 2110, община Елин Пелин

Можете да се свържете и с отец Иван чрез мобилния му телефон: 0886 85 29 50

Допълнителна информация за приюта, инициативите в помощ на децата, данъчни облекчения при помощ от юридически и физически лица и насока за нуждите на приюта и домовете може да се намери тук.

Фейсбук контакт

Трябва да се има предвид, че по правило нуждите на домовете на отец Иван не отпадат никога, но това за всички ни е благодатна възможност, защото целият Дух на Новозаветното Писание е насочен към новия живот в Христа чрез дела на вярата според наставления като това:

Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света. (Иак 1:27)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × one =