Приключила кампания.

Благодарение на усилията на местните дейци около енорията в с. Баница и във Врачанска околия и постъпилата допълнителна помощ, успешно бе отбелязан храмовият празник на храм „Св. Възнесение“ в селото. Отец Кирил Велинов и настоятелството при храма благодарят на всички, които са отделили средства и време, за да помогнат.  Допълнителна информация: ТУК.

Храм „Св. Възнесение“ в с. Баница (Врачанско) отправя апел за събиране на средства за посрещане на храмовия празник на енорията (6 юни) и честване на 135 г. от издигането на храма.

Нужните средства са за хранителни продукти и организационни разходи по обслужването на подготвяното тържество – общата сума възлиза на около 700 лв. Необходимо е средствата да бъдат събрани до дните преди празника „Св. Възнесение Господне“. До момента за тържеството, чрез дарители, са осигурени 100 л. вино и няколко овце.

Отец Кирил и настоятелството на храм „Св. Възнесение“, с. Баница, се обръщат към всички, които биха могли да помогнат за събирането на необходимите средства. Всички, които биха могли да се отзоват, могат да го сторят чрез следните контакти:

Тел.: 0877 994 406 (свещ. Кирил Велинов);
За помощ чрез Еконт – до отец Кирил Велинов, храм „Св. Възнесение“, с. Баница; офис на Еконт: Враца, Еконт Автогара, ул. Васил Кънчов №76

Енорията при храм „Св. Възнесение“ при село Баница се обгрижва духовно от о. Кирил Велинов. През последната една година в енорията се развива усилна дейност. С помощта на дарители бе раздадена детска духовна литература, бе възобновено честването на традиционен оброк в чест на Св. Николай Мирликийски, бе помогнато на възрастен човек – самотен инвалид по болест (бяха осигурени дърва за огрев и доставки на сготвена храна от местна кухня, до момента, в който той получи пенсия и възможност сам да посрещне своите нужди), бяха започнати и ремонти дейности около храма.

Свързани публикации:

Да подкрепим енорийската инициатива в чест на Св. Николай Мирликийски в с. Баница, Врачанско

Храм ни моли да помогнем на възрастен човек

Детски Библии и православна книжнина бяха дарени на хората от с. Оходен, Врачанско

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Заглавна снимка: http://kartanavremeto-vratsa.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 + 3 =