Приключила кампания.

Господ да прости и упокои Салватор.

Православни християни подеха инициатива в помощ на болящия Салватор, някога студент по богословие, прекъснал по здравословни причини. Иподякон Димитър (състудент на Салватор) и псалт Данаил Ангелов, със съдействието на Соня Анкова, се обърнаха към всички, които могат да помогнат. С тяхно съгласие се присъединяваме към молбата им.

Вследствие на сърдечен удар, тромб засяда в артерията на десния крак на Салватор, развива се гангрена и се стига до необходимост от ампутация. Опитите за спасяване на крака се оказват неуспешни. За съжаление, поради липса на средства и недохранване, Салватор губи килограми и понастоящем е едва ок. 40 кг. Пенсията на Салватор е около 135 лв. – поради инвалидност – пари, които съвсем не покриват неговите месечни нужди от медикаменти, превръзки и храна. При това положение операцията е рискова, поради което стремежът на инициативата бе събиране на средства и настаняване на Салватор в хоспис за два месеца (средствата за хоспис възлизат на 25 лв. на ден). Там, вследствие на редовни грижи, се очакваше състоянието на Салватор да се укрепи и той, без риск, да се подложи на ампутация. Тези грижи се налагат и от обстоятелството, че близките на Салватор са покойници и той е сам в затруднението си.

Неговото състояние, от безизходицата, е тежко както физиологически, така и духовно. Принуден, поради лишението от болкоуспокояващи, да търпи болките от гангрената, Салватор изпада в отчаяние и споделя пред иподякон Димитър мисли за самоубийство.

Целият видеоматериал с апела за помощ от иподякон Димитър и псалт Данаил може да видите тук.

За съжаление, поради натравяне на кръвта операцията е била задължителна и вече е извършена по спешност, независимо от общото състояние на Салватор. Наложителна е била и оперативна намеса в областта на корема с цел изчистване на отровата. По последни данни се налага ампутация и на втория крак.

В това тежко състояние Салваторо се нуждае от духовна и молитвена подкрепа, средства за лекарства, лечение и настаняване в хоспис за общо укрепване.

Събраните до момента ок. 900 лв. ще бъдат употребени за тази цел. Молим всички, които могат да помогнат.

Дарителска сметка:

Документ за пенсия за инвалидност – поради общо заболяване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 + 5 =