Благодарение на вашата помощ – материална и молитвена – Марти успешно провежда своето лечение и необходимата рехабилитация. Информация може да се почерпи от страничката  „Да помогнем на Марти“ във фейсбук. Слава Богу!

Малкият Мартин от Добрич страда от Мускулна дистрофия тип Дюшен и се нуждае от средства за лечение, за да не бъде изпуснат шанса за оздравяване.

Неотдавна със съгласието и подкрепата на Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил“, гр. Варна, публикувахме АПЕЛ за Славина, която се нуждае от помощ и чиято майка е намерила Бога с духовната подкрепа и опора на енориашите от храмовете „Св. Николай Чудотворец“ и „Св. Архангел Михаил“ във Варна. Като благодарим на Бога за възможността да се включим в прекрасните инициативи на Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил“, ние се отзоваваме и на молба, която достигна до нас посредством представител на Центъра, чиито приятели са споделили за нуждата от подкрепа в полза на болящо дете – мъничкият Марти.

Преди 3 години Мартин счупил крачето си, лекарите смятали, че проблемът с походката му след лечението е само в резултат на травмата. Преди няколко месеца рехабилитатор ги насочил към невролог. Той поставил диагнозата Мускулна дистрофия тип Дюшен. Семейството посетило множество лекари в страната. Диагнозата е била потвърдена. Всички медици казвали, че време за губене няма, защото ако детето стигне до инвалидна количка шанс за излекуване няма.
За да бъде лекуван малкия Мартин обаче са необходими 32 000 долара. Първата процедура струва само 8 000 долара и трябва да бъде направена в най-скоро време, за да има шанс 7 годишното момченце да оздравее. В града има 45 касички, в които се събират средства за лечението на Мартин. Организиран е и концерт от фондация „Ръка за помощ“, който се проведе в Добрич в органова зала на 10 май, а на 1 юни се проведе нов концерт в полза на Марти. Отчети за събраните средства могат да се намерят на страницата „Да помогнем на Марти“ във фейсбук.

Допълнителна информация може да се открие и в този репортаж: http://www.tvdobrich.com/

Всеки, който желае да помогне, може да го стори на следния контакт:

Банкова сметка:

ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG96BPBI79384058962002
ЕМИЛИЯ МИНЧЕВА ИЛИЕВА

Emilia Mincheva Ilieva

Paypal – emi_petur@abv.bg

И като повика Иисус едно дете, изправи го посред тях и рече: истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно; и тъй, който се смири като това дете, той е по-голям в царството небесно; и който приеме едно такова дете в Мое име, Мене приема … (Мат. 18:2-5)

 

 

3 Comments

  • Мартин каза:

    Здравейте, Интересува ме помощта за малкия Мартин. До коя дата най късно трябва да се съберат парите?

  • М каза:

    Имате ли вече някаква яснота по въпроса със сроковете за събиране на помощи за малкия Мартин, дали вече са набрали необходимата сума или събирането на средства продължава?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 − one =