Да подкрепим мъничкия Стиви, за когото самоотвержено се грижи неговата самотна майка Венцислава:

Снимка: https://btvnovinite.bg/

В продължение на няколко години, благодарение на вашата помощ в рамките на кампанията Виждам те, Венцислава Митова посреща всички грижи мъничкия Стиви. Самотната майка има две момчета, на 10 (Стивън) и на 15 (Марио) години. Осемгодишният Стивън обаче страда от  дефицит на антитромбин 3, тромбофилия, детска церебрална парализа и тромб в дясното предсърдие. Детето е диагностицирано с 100 процента инвалидност.

Възможността за оперативна намеса се определя от лекарите като твърде рискована. Малкият Стиви е лекуван чрез внимателна рехабилитация и наблюдение, което включва чести контролни изследвания, кръвопреливания, медикаменти и укрепваща храна. Месечният доход на Венцислава от 930 лв. (вкл. месечна сума за личен асистент, месечни надбавки за дете с увреждания, детски надбавки на Стиви и на батко му) не успява да покрие разходите.

Снимка: Денислав Стойчев

Благодарение на вашата помощ обаче, Венцислава успешно посреща всички нужди на мъничкия Стиви, включително бе закупен и през периода 2014-2017 г. напълно изплатен – вертикализатор – уред, който помага на дете с церебрална парализа да стои изправено, без чужда помощ. Радостна новина бе и одобрението на Венцислава за ремонтите, които се извършват по линия на предаването „Бригада Нов Дом“ през лятото на 2017 г. – допълнителна информаиця ТУК и ТУК.

През 2018 г. Венцислава сключва брак и изглежда сякаш е на крачка да създаде семейството, за което е мечтала и което може само, без чужда помощ, да обгрижи мъничкия Стиви. За съжаление, вместо радостни новини близкото бъдеще довежда до раздяла на младото семейство. Така, макар юридически Венцислава да е омъжена жена, тя продължава да се грижи сама, като самотна майка, за болния Стиви.

Обръщаме се към всички, които имат възможност да откликнат, с молба да продължим своята подкрепа за Венцислава и Стиви. Нека не преставаме да помагаме на една майка да дарява необходимите грижи и любов на своите деца до деня, в който ще може да го прави сама или с подкрепата на подходящия любим човек.

Ако искате да подкрепите Венцислава Митова и нейното семейство в кампанията „Виждам те”, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal: email pravoslavie.bg@gmail.com.

 За повече информация: тел. (02) 987 1655(02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848; pokrov.iseeyou@gmail.com.

По-подробно за историята на Венцислава и Стиви можете да се прочете ТУК и ТУК.

Повече за кампанията “Виждам те” може да прочетете ТУК.

Заглавна снимка: Денислав Стойчев

 

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 + 8 =