Към средата на месец декември са събрани около 2400 лв. от необходимата сума от ок. 3000 лв. Пълното събиране на средствата за лечение на детето ще бъде оповестено своевременно.

Семейство Маринови  и малката Мария бяха включени в инициативата за дългосрочна помощ „Виждам те“ на фондация „Покров Богородичен“ за хора в честа или постоянна нужда. Как да ги подкрепим в кампанията можем да се ориентираме оттук.

Мария Маринова от Русе е едва на 8 годинки, но почти веднага след раждането си претърпява два инсулта – исхемичен и хеморагичен – на средните мозъчни артерии, което води до трайни нарушения на мозъчните функции. Детето страда детска церебрална парализа, придружена с тежка степен на спастична квадрипареза (парализа) и симптоматична епилепсия, придружена от ежедневни гърчове.

Лекарите не дават шансове за оцеляване на момиченцето, но с упоритата борба и вяра на родителите то посреща своята 8 годинка. Въпреки тежките диагнози семейство Маринови не престават да се борят да добруването на своето дете, полагайки всички усилия, на които са способни. За съжаление през 2016 г. Мария прекарва тежка двустранна бронхопневмония, която оставя след себе си остър рефлукс (връщане на храна) от стомаха до гърлото, откъдето има опасност от попадне в дихателните пътища. Това прави хрането невъзможно. Мария спешно е транспортирана до София, където й е поставена гастрострома (специална тръбичка за хранене през корема), което е първи етап от операционно лечение на Гастроезофагеална рефлуксна болест.

Необходимият втори етап от  операционното лечение е на стойност 1700 лв. и също трябва да се извърши в София. Средствата за операцията, заедно с транспортните разходи (необходим е специализиран транспорт, фактура от ползване на такъв е приложена) и всички необходими изследвания, пособия и лекарства (ядрено-магнитен резонанс, нова гастрострома и др.) са на приблизителна стойност от 3000 лв.

Сумата е непосилна за родителите. Семейството се издържа от пенсията на детето и заплатата на майката, която работи като социален асистент на своята дъщеричка. Бащата, след прекарани два инфаркта, е безработен и очаква явяване през месец ноември 2018 г. пред комисия за отпускане на пенсия по болест. Значителна част от средствата на семейството се отделят за лекарствата на детенцето, чието състояние се влошава поради рефлукса.

Нека помогнем на семейство Маринови да подобрят състоянието на своята дъщеричка и да й осигурят безпрепядствено хранене. Всеки, който би могъл да помогне може да го стори на следния контакт:

Мария Маринова Георгиева

Разплащателна сметка за дарения:

IBAN: BG98FINV91501315917919

BIC: FINVBGSF

Първа Ивестиционна Банка АД, клон Русе

Тел. за връзка с г-н Марин Маринов – 0894 93 79 65

Семейство Маринови няма близки, от които би могло да потърси подкрепа. За борбата с рефлукса г-н Маринов напразно е търсил помощ до момента от някои фирми в Русе. Той с благодарност си спомня за кутиите, които са били поставяне в Русенските православни храмове в подкрепа на неговата дъщеричка и които са допринасяли за преодоляването на трудностите дотук.

Г-н Маринов се обърна към страничката на Дякония по насока на г-жа Наталия Атанасова, която благодарение на Вашата помощ е в много подобрено състояние.

4 Comments

 • Ангел каза:

  Здравейте!
  Как мога да даря чрез Пейпал?
  Бог да ви помилва!

  • Дякония.БГ каза:

   Здравейте!
   За съжаление, подобно дарение не е възможно, ако човекът, в чиято полза е апелът, не е предвидил получаване на помощ чрез пейпал и това не е посочено в апела. Възможно е да направите дарение чрез пейпал по дарителската сметка на фондация „Покров Богородичен“, която сметка се употребява, например, в кампанията „Виждам те“. Подобни дарения се препредават на хората, за които е посочено, че са чрез договори за дарение. По този начин обаче достигането на дарението до човека, за когото е предвидено, се забавя.

 • Яна Момчилова каза:

  Здравейте!
  Бих искала да попитам дали набраните помощи се използват само и единствено за медицинските нужди на детето?
  Има ли някакъв контрол относно събраната сума?

  • Дякония.БГ каза:

   Здравейте,
   Семейство Маринови, поради финансови затруднения и запори, породени от дългата борба в полза на малката Мария, са принудени да доказват употребата на всеки лев. Поради това те събират и съхраняват всички отчетни документи и могат да ги представят при поискване. През настоящия месец семейството ще бъде включено в компанията „Виждам те“ на Фондация „Покров Богородичен“ за дългосрочна помощ. Подробности за кампанията може да потърсите в съответния раздел в менюто. Включването на семейството в кампанията е израз на доверието ни, че те правят всичко в полза на дъщеричката си.
   Поздрави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − nine =