Актуална информация – ТУК.

Иподякон Иван в момента е в отделението по Съдова хирургия на УМБАЛ-гр. Бургас. Сподели, че е приет с диагноза „гангрена“ и му правят превръзки за атонична язва на лявата подбедрица. Помоли ако може да му помогнем като написа следната информация за своето лечение: „Озонотерапия в барокамерата на Интензивното отделение – хипербарна оксигенация, което не е по Здравна каса се плаща по 80 лева за половин час. В зависимост от кръвната ми картина се препоръчват от 8 до 12 лечебни процедури и струва от 640 лева до 960 лева. За лечение на диабетната ми полиневропатия с алфа-липоева киселина на системи струва 96 лева за петдневен курс.“

Изночник: https://www.facebook.com/milostiv.org.bg/

Иподякон Иван Калев Стоянов от храм Свети Николай Чудотворец“  в ж.к. „Меден рудник“ на гр. Бургас е се нуждае от помощ за своето лечение и възстановяване.

2016_06_08_04_32_29__-1_-1_-1_-1През далечната 1989 г. Иван Стоянов, тогава техник и оператор на верижни машини, чупи на две места лявата бедрена кост. Състоянието на г-н Стоянов се усложнява с поява на тробмофлебит, поради залежаване. Особено се влошава неговото състояние след 2006 г. В периода от 2006 до 2009 г. г-н Стоянов се подлага на операция и различни терапии и се бори със тежък тробмофбелит. По това време той вече е клисар към храм „Св. Йоан Рилски“ в Бургас, но заплатата му от около 250 лв. съвсем не достига за медицинските нужди. Помагат му свещениците от храма и кампании в страниците на Двери на православието, Православие.бг, Всемирното православие, а с благословението на Сливенски митрополит Йоаникий молбата на г-н Стоянов е поместена на и страницата на Сливенска митрополия, и на страницата на БПЦ – Българска патриаршия.  Благодарение на подкрепата на много православни християни, състоянието на г-н Стоянов се подобрява, но до пълно възстановяване не се достига.

На 26 април 2011 г. г-н Стоянов пада от стълба и чупи пета и дясна подбедрица. Операциите и заздравяването преминават успешно, но впоследствие са открити тробмит и тробмофлебит и на двата крака, особено се влошава левият крак, на чиито глезен отказва да зарасне варикозна язва. Състоянието на Иван Стоянов продължава да се влошава и той е принуден да се подложи на лечение с цел избягване ампутиране на левия глезен. Борбата с тромбофлебита се усложнява от появата на диабет, очен проблем – фонова ретинопатия, алергични реакции и анемия, причинена от дефицит на желязо в организма, която, при неправилно лечение, може де се развие към раково заболяване.

2015_11_29_23_23_06__1_-1_-1_-1Различни медицински експертизи в крайна сметка определят за г-н Стоянов трайна загуба на трудоспособност в размер на 93 процента и довеждат до отпускането на здравна пенсия от 213 лв. От началото 2014 г. г-н Стоянов е иподякон, църковен певец и клисар в новостроящия се храм „Свети Николай Чудотворец“  в ж.к. „Меден рудник“ на гр. Бургас, където като хонорар получава по около 250 лв. месечно. Това свое служение Иван Стоянов определя като особено Божия милост към него. Тази доходи обаче са недостатъчни за покриването на неговите най-неотложните нужди.

Иподякон Иван за миг не е престанал да вярва в Божието милосърдие и в човешката доброта при своите неволи и изпитания. Доколкото зависи от последната, по нашите сили можем да му помогнем да се сдобие с лекарствата за лечението си – ДИОКЕТ табл. 600 мг. * 30; ВАЗОНИТ 600 мг. ; АНТИСТЕНОКАРДИН табл. 25 мг. * 60; ОКУВИТ ЛУТЕИН ФОРТЕ * 30; ГЕРИТАМИН; МИЛУРИТ табл. 100 мг. * 50; АТОРИС табл. 10 мг. * 30; СОРФИБЕР ДОРУЛЕС ТАБЛ. 100 МГ * 50; ЕНДОТЕЛОН табл. 150 мг. * 20; АЛФА ЛИПОМАКС капс. * 60. Нуждае се и от ортопедични стелки и обувки, приема и хранителни продукти, понеже често му се случва да търпи лишения от храна.

От тези медикаменти иподякон Иван Стоянов се нуждае към този момент всеки месец. За съжаление, честите платени изследвания и финансови нужди от различно естество (ежедневни консумативи, силна храна във връзка с анемията, предходни задължения по лечебния процес и др.) не позволяват на г-н Стоянов редовно да се снабдява с необходимите му медикаменти, не и без редица лишения. Иподякон Иван Стоянов се надява след Ивановден (7 януари) да се подложи на изследвания, които да удостоверят възможността да се включи в бъдеща терапия с добри шансове за възстановяване значителен процент от неговата трудоспособност. Терапията включва за вливания на системи за полиневропатия, флебит на лява подбедрица, инжектиране на витамин Б12, пълно проследяване процеса от ендокринолог и хематолог съчетано с озонотерапия.  Тази терапия обаче към настоящия момент не е по финансовите възможности на иподякон Иван Стоянов.

Не бива да забравяме, че болящите Господ определя като Свои най-малки братя и за тях казва: „болен бях, и Ме посетихте … истина ви казвам: доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили.“ (Мат. 25: 34 – 40)

Всеки, който би желал да помогне, може да го стори като подири контакт с иподякон Иван Стоянов на следните връзки:

e-mail: ivankalev@abv.bg
skype: ivan.kalev.stoqnov

Телефон: 0884449339.

Адрес: Бургас, ж.к. „Славейков”, ет. 4, ап. 3.

Сметка:

Банка: Пощенска банка, клон Бургас
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BGN BG27 BPBI 79 37 10 18 39 7801

USD BG33 BPBI 79 37 41 18 39 78 01

EURO BG41 BPBI 79 37 44 18 39 78 02

Титуляр: Иван Калев Стоянов
Stoyanov Ivan Kalev

„ИHВЕСТБАHК“ АД/ INVESTBANK JSC

BIC: IORTBGSF

 IBAN : BG54IORT73781009237100

ТИТУЛЯР/ACCOUNT HOLDER:: ИВАH КАЛЕВ СТОЯHОВ

Stoyanov Ivan Kalev

Блог на иподякон Иван Стоянов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 + 11 =