Актуална информация – ТУК.

Да не отказваме помощ на иподякон Иван Стоянов в поредното му изпитание: Понасяйте един другиму теготите, и така изпълнете закона Христов. (Гал. 6:2) И молитвата, произлизаща от вярата, ще изцери болния … молете се един за други, за да се изцерите… (Иак. 5:15-16)

Иподякон Иван Стоянов е преследван от здравословни проблеми вече повече от десет години.

През последните месеци с молитвената и действена помощ на всички, които се отзоваваха, иподякон Иван беше избавен от гангрена и получи възможност да се подложи на озонотерапия, която обещаваше да възстанови част от неговата работоспособност (за историята на заболяванията, които има Иван Стоянов вижте ТУК; за неговият последен апел вижте ТУК). Иподякон Иван потвърждава, че благодарение на извършените процедури озонотерапия се чувства много по-добре. Варикозната язва на неговия ляв глезен обаче налага пластична операция, която се поема от Здравната каса, но, поради нерешеният напълно проблем с кръвно-съдовата недостатъчност, следствие от тромбофлебита, от който страда иподякон Иван, присадената кожа пада.

За съжаление, изпитанията за Иван Стоянов не секват и през последните седмици и не са само във връзка с неговото физиологическо здраве. Поредица от духовни проблеми провокират необходимостта иподякон Иван да напусне храма, в който служи, за да не изкушава себе си и своите ближни. Това той извършва с благословението на своя изповедник и духовник.  За това решение допринася и духовната помощ, която оказва православният психотерапевт, презвитера Зоя Димитрова. Презвитера Димитрова поставя на Иван Стоянов диагноза „Синдром на посттравматичното стресово разстройство“ и препоръчва смяна на средата. С благословията на Агатаполски епископ Иеротей, г-н Стоянов посрещна Възкресение Христово в Бачковската света обител, където потърси духовна подкрепа, подпомогнат от молитвите на братството и особено на йеромонах Павел. Със съгласието и благословията на Негово Преосвещенство епископ Иеротей, иподякон Иван ще посрещне Гергьовден заедно с него в манастира „Св. Великомъченик Георги“ край Поморие. След това иподякон Иван се надява да получи благословение за престой на Света Гора, Атон, където да подири духовно наставничество относно това къде да продължи да служи Богу.

Междувременно, напускайки храм  храмСвети Николай Чудотворец“  в гр. Бургас, Иван Стоянов остава със своята пенсия в размер на около 215 лв. и месечни надбавки по болест в размер на 30 лв. (по-долу) Неговите трайни здравословни проблеми към днешна дата са: постфлебитен синдром с венозна и артериална недостатъчност и на двата крака; артерилна хипертония; фонова ретинопатия на лявото око и катаракта на дясното око; двустранна гонартроза (възпаление) на двете колянни стави; семианкилоза (обездвижване) на лявата глезенна става; захарен диабет от тори тип, вследствие от нервното напрежение. (по-долу)

Разходите на иподякон Иван за лекарства възлизат приблизително на около 170 -180 лв на месец (Диокет 600 мг., една опаковка месечно; Антистенокардин 25 мг., три опаковки месечно; Вазонит 600 мг., три опаковки месечно; Ендотелон 150 мг., една опаковка месечно; Окувит Лутеин Фарте, две опаковки месечно). Наред с това, иподякон Иван има задължения за поддържане на кооперацията, която обитава в Бургас, и които се стреми да изплати в размер на около 300 лв. (към фирмата, която обгрижва комуналните услуги и получава заплащане общо от живущите – Модерн Пропърти).

Обръщаме се с молба към всички за молитвена помощ – за да може иподякон Иван да укрепне духовно и скоро да се установи на служба Богу. Всеки, който би искал да помогне на иподякон Иван със средства или да се информира допълнително за неговото състояние, може да го стори на следните контакти:

e-mail: ivankalev@abv.bg
skype: ivan.kalev.stoqnov

Телефон: 0884449339.

Адрес: гр. Бургас, ПК: 8010, ж.к. „Славейков“, блок 51, ет. 4, ап. 31

Дарение чрез PayPal


 

Дарение по банкова сметка:

Банка: Пощенска банка, клон Бургас
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BGN BG27 BPBI 79 37 10 18 39 7801

USD BG33 BPBI 79 37 41 18 39 78 01

EURO BG41 BPBI 79 37 44 18 39 78 02

Титуляр: Иван Калев Стоянов
Stoyanov Ivan Kalev

„ИHВЕСТБАHК“ АД/ INVESTBANK JSC

BIC: IORTBGSF

IBAN : BG54IORT73781009237100

ТИТУЛЯР/ACCOUNT HOLDER:: ИВАH КАЛЕВ СТОЯHОВ

Stoyanov Ivan Kalev

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × five =