Да помогнем на една самотна майка, Венцислава, в грижите й за малкия и болен Стиви

Шестгодшният Стиви има сериозни здравословни проблеми и разчита единствено на своята майка, която се нуждае от подкрепа.

dss_0248Сред хората, които подкрепя кампания „Виждам те“ на фондация „Покров Богородичен“, е самотната майка Венцислава с нейния малък син, Стиви. Венцислава е майка на две деца, на 8 и на 13 години. Стивън е по-малкото братче, но детството му е помрачено от сериозни увреждания, които го поставят в диагноза на 100% инвалидност. Детето страда от дефицит на антитромбин 3, тромбофилия, детска церебрална парализа и тромб в дясното предсърдие.

Оперативната намеса е определена като твърде рискована. Поради това надеждите се възлагат на внимателна рехабилитация и постоянно наблюдение. Малкият Стиви се нуждае от чести контролни изследвания, кръвопреливания, медикаменти и укрепваща храна. Месечният доход на Венцислава от 450 лв. (вкл. месечна сума за личен асистент, месечни надбавки за дете с увреждания, удвоени детски надбавки на Стиви и на батко му) не успява да покрие разходите.

Използваме случая, за да благодарим на всички, които помогнаха до този момент на малкия Стиви. Благодарение на Вашите дарения бе закупен на изплащане т. нар. вертикализатор – уред, който помага на дете с церебрална парализа да стои изправено, без чужда помощ. Цената на приспособлението е почти 3000 лв. и е напълно изплатена.

Обръщаме се към всички, които биха искали да подкрепят Венцислава в нейната ежедневна борба. Нека помогнем на една майка да дари необходимите грижи и любов на своите деца.

Ако искате да подкрепите Венцислава Митова и нейното семейство в кампанията „Виждам те”, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal: email pravoslavie.bg@gmail.com.

 За повече информация: тел. (02) 987 1655(02) 987 1655, 087 980 9114, 087 980 9114, pokrov.iseeyou@gmail.com.

По-подробно за историята на Венцислава и Стиви можете да прочете ТУК.

Повече за кампанията “Виждам те” може да прочетете ТУК.

Снимки: Денислав Стойчев

8 thoughts on “Да помогнем на една самотна майка, Венцислава, в грижите й за малкия и болен Стиви”

    1. Здравейте, относно връзка с някои от нуждаещите се може да се свържете с мен, Георги Канев, на връзките, посочени в подменю Контакти за допълнителна информация.

  1. Още ли е активна кампанията?
    Статията е цитирана периодично във Фейсбук, но е от 2016 г. Може ли да споделите развитието на ситуацията?

    1. Кампаниите във „Виждам те“ ( https://www.diakonia.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bc-%d1%82%d0%b5/ ), за разлика от други кампании, които имат сравнително краткосрочни цели (събиране на средства за лекарства, операция, лечение и др.), са за хора с дългосрочни нужди. В случая са оказва постоянна помощ на самотна майка с две деца – едното, от които има здравословен проблем. Кампанията е активна, а текстът е бил актуализиран – първоначално в апела е посочено, че сред нуждите на Венцислава е и изплащането на уред за малкия Стиви – т. нар. вертикализатор. Впоследствие бе посочено, че уредът е изплатен. Но текстовете ще бъдат актуализирани и към днешна дата.

    1. Здравейте. Ако желаете контакт с някой от хората, на които помагаме по програмата „Виждам те“, което се е случвало по молба на дарител и със съгласието на съответния човек, моля Ви, първо потърсете контакт с мен, Георги Канев – редактор, на посочените в меню „Контакти“ връзки. Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

three − 2 =