Да подкрепим двучленното семейство на Надя и Ева в тяхната борба за живот.

До 23 октомври 2011 г. Ева е жизнерадостно момиче на 13 години със музикални и рисувателни заложби и засилен интерес към точните науки.

На тази дата обаче тежка автомобилна катастрофа преобръща живота на семейството. Бащата на Ева загива в сблъсъка, а детето получава тежка черепно-мозъчна травма. След поредица от операции Ева е стабилизирана, но остава обездвижена и не може да говори. Първоначално лекарите смятат, че Ева е в будна кома, но впоследствие, след промяна на медикаментозното лечение, тя се събужда. Оказва се, че Ева може да разбира думите на околните и да комуникира с очи – чрез мигане. Тя плаче и се смее според своето емоционално състояние.

Във всички други отношения тя е напълно безпомощна и зависи изцяло от полаганите за нея грижи. Храненето се осъществява чрез гастростома и пасирана и прецедена храна, която се впръска през сондата със спринцовка.

След консултации с чуждестранни лекари е получено уверение, че състоянието й може да бъде подобрено. През 2016 г. е проведена кампания и е събрана сума за операция в турска клиника. В Истанбул обаче лекарите отказали да проведат операцията поради опасения, че детето няма да се събуди след упойката.

За съжаление обаче състоянието на Ева последствие се започва да се влошава. Костите на детето постепенно се изкривяват – това състояние засяга ръцете, краката и ходилата, а от известно време и врата. Лекарите изразяват единствено безпомощност и майката споделя, че в трудни за нея моменти те вече не отговорят и на обажданията й в спешния център.

За Ева се грижи нейната майка Надежда, която обаче вследствие от стреса получава инсулт и претъпява мозъчна операция. След удара и операцията Надежда не може да работи и често сама се нуждае от помощ. Благодарение на сумата, която застрахователната компания изплаща след катастрофата и на останалите средства, събрани по време на кампанията през 2016 г., Надя и Ева са съумявали да посрещнат всички нужди до момента. Надя е наела жени, които да помагат на Ева и на нея самата. Разходите на семейството на месец са приблизително 3000 лв., основната част от които е за медикаменти.

Семейството се обръща към всички, които биха могли да помогнат.

Експресбанк
BIC: TTBBBG22
BG95TTBB94001526840077
Надежда Петрова Георгиева

За преводи от чужбина името е Nadezhda Petrova Georgieva

Разказът на Надежда пред Пронюздобрич от месец февруари, 2019 г. може да се прочете ТУК.

Страничка в помощ на Ева във Фейсбук – ТУК.

Допълнителна информация – ТУК.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към случая на Ева се насочихме благодарение на ангажирани с неговото популяризиране православни християни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen − four =