Необходимата сума за операцията е успешно събрана. Благодарим на всички, които са помогналиЗа Преси

Да помогнем на малката Преслава да се подложи на необходимата й операция.

На 31 май на страницата във фейсбук на Православен богословски факултет (ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“) се появи зов за подкрепа в полза на дъщеричката на свещеник Христо Червенски. Препечатваме тук апела със знанието на администраторите на страницата. Нека в Божие име и с Божия помощ допринесем молитвено, а ако имаме възможност – и със средства за предстоящата операция на малката Преслава. Не бива да смятаме, че ако можем да отделим съвсем мъничко, това би бил нищожен и безпредметен принос: „А Иисус, като погледна, рече им … за Бога всичко е възможно“ (Мат. 16:26); Първа от всички заповеди е: „… Господ, Бог наш, е един Господ, и възлюби Господа, Бога твоего, от всичкото си сърце, и от всичката си душа, и с всичкия си разум, и с всичката си сила“. Тази е първа заповед. Втора, подобна ней, е: „възлюби ближния си като себе си“. Друга заповед, по-голяма от тия, няма.“(Марк. 12:29-31):

„Колеги и приятели,
детето на наш колега – отец Христо Червенски, студент в Православния богословски факултет се нуждае от помощ:
“Здравейте, приятели. След дълги години изследвания, обикаляне по лекари и безрезултатно лечение, вече сме принудени да прибегнем до операция на крачето на нашата дъщеря Преслава. Вроденото заболяване (Spina bifida) ѝ пречи да ходи нормално и това с годините само се влошава. Мнението на специалистите е, че ако до една година не бъде извършена операция, ходенето ще се превърне в същинско мъчение от болка и повече няма да бъде възможно… Потърсихме съдействие от Фонда за лечение на деца в чужбина, но оттам ни отказаха да поемат сумата (22 400,00 Euro) за лечение в болница в Германия. Затова се обръщаме към вас с молба да помогнете на Преси да ходи нормално и да тича на воля като всяко малко дете!
Това са данните за превод на дарителската сметка на Преслава Христова Червенска:
Първа Инвестиционна Банка Ад
IBAN:BG17FINV91501317000248

SMS с текст DMS PRESLAVA на номер 17 777


Благодаря на всички, които биха помогнали за събиране на средствата за операцията на дъщеря ни Преслава!

Допълнителна информация може да се почерпи чрез фейсбук оттук: За Преси

 

2 Comments

  • Велина каза:

    Утре ще поговоря с децата, които създадоха „Спаси Икона“. Имаме нещо мъничко събрано и ако те са съгласни ще помогнем!

  • Костадин каза:

    „Болен ли е някой между вас, нека повика презвитерите църковни, и те да се помолят над него, като го помажат с елей в името Господне. И молитвата, произлизаща от вярата, ще изцери болния, и Господ ще го дигне; и ако грехове е сторил, ще му се простят” /Иак. 5:14/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four + three =