Да помогнем на Дарина да се подложи на лечение

Да помогнем на млада жена, която постепенно губи сили поради невъзможност да се подложи на необходимото лечение.

Дарина Василева е на 40 г. и е от Бургас, и страда от автоимунното заболяване Лупус еритематодес в кожно-ставна, неврологична, бъбречна и хематологична форма. Поради това Дарина е пенсионер по болест вече 24 години и е със 100 % намалена трудоспособност.

Заболяването на младата жена често е причина за редица други съпътстващи заболявания и здравни усложнения. В случая с Дарина особено затруднение възниква с проявата на диабет през 2006 г. Поради опасност от увреждания, новото заболяване възпрепядства приложението на стандартните лекарства за Лупус еритематодес.  При тези обстоятелствата лекуващите лекари в клиника „Св. Иван Рилски” в София препоръчват като единствена възможност лечение с медикамента „Имуновенин”. Лекарствното е скъпоструващо, не се поема от Здравната каса и необходимата сума за неговото месечно приложение възлиза на ок. 1300 лв. За да има възможност да се постигне ремисия се препоръчва курс от лечение в продължение на една година, чиято стойност надхвърля 15 000 лв. Сумата е непосилна за Дарина и тя прибягва да помощ чрез медиите и DMS кампания (ТУК). Събират се почти 4000 лв., които обаче се оказват недостатъчни за извършване на целия курс от лечение. Нямайки възможност да се лекува и доведе заболяването си до евентуална ремисия, Дарина прилага кортикостероидно лечение, от което развива остеопороза и остеомелит. Отслабената от остеопорозата костна система довежда да здравни усложнения с гръбначни прешлени, поради което Дарина е принудена през повечето време да се придвижва с инвалинда количка.

Тя и нейният възрастен баща се издържат чрез пенсиите, които получават, но наемът и консумативите, както и възникващи различни здравни усложения, не им позволяват да спестяват за лечението. Съвсем наскоро Дарина трябваше да се подложи на спешна очна операция, за което бяха употребени почти всички оставащи средства в дарителската сметка. Младата жена, заедно със своя баща, често може са бъде видяна при храм „Св. Успение Богородично” в Бургас, където разчита на помощ от добросърдечни хора.

Дарина моли за възможност да се бори със своето заболяване и би била благодарна за всяка помощ. Всеки, който има възможност да помогне, може да го стори на следната сметка:

IBAN:BG96RZBB91551004033025

BIC: RZBBBGS

Райфайзенбанк, титуляр Дарина Василева

Тел. за контакт: 0883 588 444 (Дарина Василева)

Страничка за помощ на Дарина във ФейсбукТУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към случая на Дарина ни насочи Иван Стоянов (ТУК), който спомогна и за контакта с нуждаещата се жена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + eighteen =