Приключила кампания. С ваша помощ Виталий Чеботар преодоля своите здравословни проблеми и успя да си намери работа в магазин.

Богословът Виталий Чеботар се нуждае от работа и средства за лечение.

Благодарение на всички, които са помогнали, Виталий бе приет в болница, подложи се на гастроскопия и изследвания, вследствие на което му бе установен остър гастрит, повишена киселинност в стомаха и високо ниво на холестерол. Окончателно изследванията ще бъдат готови в документален вид след около две седмици. През следващия един месец Виталий ще трябва приема лекарствата Профихол и Прозолит, може да започне приема и на лекарствата за хроничен Хепатит С. След един месец ще трябва да се подложи на повторна гастроскопия и изследвания за стомаха. Лекарствата за стомашния проблем и хепатита през първия месец възлизат на около 170 лв., а след това Виталий отново ще трябва да постъпи в болница за кратко, което ще повтори разходите за престой и процедури от първото хоспитализиране (ок. 130 лв.) (по-долу).

Всички, които биха искали да се отзоват, могат да го сторят на посочения по-долу контакт.

Виталий Чеботар благодари искрено на всички, които са му помогнали до този момент.

Защото Аз не искам смъртта на умиращия, казва Господ Бог; но обърнете се – и живейте! (Иез.18:32) … милостта бива похвалявана на съда.  (Иак. 2:13)

 

В края на месец февруари публикувахме апел за богослова  Виталий Чеботар, който беше наскоро съкратен от работа и болящ от хепатит С. Обърнахме се към всички, които биха могли да помогнат на Виталий, както в стремежа му да започне работа, така и в необходимостта да намери средства за допълнителни изследвания на стойност 182 лв., които не се заплащаха от Здравната каса. Благодарение на Вашата помощ, средствата за изследвания бяха събрани и резултатите потвърдиха наличието на хроничен хепатит С (по-долу).

За съжаление Виталий все още не е намерил работа, което го затруднява да се сдобие с необходимите му лекарства – Саме 400, Карзил 90 мг., Есенциале форте N 300 мг. и Липовитан. Неговото положение се усложнява от наличието през последните дни на остри болки в стомаха, подут и твърд корем. Последното обстоятелство принуждава лекарите да го насочат  към хоспитализация и гастроскопия (по-долу). Неяснотата на неговия стомашен проблем прави и предписаните му лекарства за хепатит С неокончателни – те трябва да бъдат съобразени с поносимостта на стомаха му.

Хоспитализацията на Виталий започва от утре (сряда, пети април) и е предвидено да продължи три дни. За болничното легло на ден се плаща по 10 лв. или 30 лв. за три дни, за упойката при гастроскопията – 100 лв. Останалите изследвания за стомаха поема Здравната каса. От болницата му  е обещано, че може да заплати общата сума от 130 лв. на два пъти – начална вноска от 50 лв. и вноска при изписване от болницата – останалата сума. Към този момент Виталий  разполага за лечението си с 70 лв. За лечение с упойка не достигат 60 лв. Отделно от това, ако не настъпи промяна, лекарствата на Виталий за първите два или три месеца от терапията във връзка с хроничния хепатит С възлизат на около по около 150 лв. на месец – през това време той ще бъде под наблюдение и ще се прецени бъдещото лечение.

Единственият доход на Виталий Чеботар  към момента възлиза на ок. 140 лв. – обезщетение от бюрото по труда.

Обръщаме се към всички, които биха желали да помогнат:  на Виталий Чеботар може да се помогне финансово, така с насока за работа. Той има опит в изготвянето на богословски и журналистически материали, владее отлично руски език и има опит като преводач – би бил благодарен за всякакви насоки за работа.

Работил е също като продавач консултант в магазини и супермаркети, сътрудник в офис и др. Живее в град Бургас. Може са бъде потърсен на следния телефон: 0879 68-61-46.

Всички, които биха искали да подкрепят финансово Виталий Чеботар, докато се лекува и търси работа, с която да се издържа, могат да го сторят на следния контакт:

Виталий Дмитриевич Чеботар

Банка ДСК – ЕАД

IBAN: BG20STSA93000019906555

BIC: STSABGSF

Тази е Моята заповед: да любите един другиго, както Аз ви възлюбих. Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели. (Йоан 15:12-13)

 

One Comment

  • М С каза:

    Много се надявам парите за лекарствата 1 месец и следващата хоспитализация да са в сметката ви скоро.

    Бог да Ви помага!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × four =