За съжаление, независимо от подкрепата, бебенце Марти е починало. Господ да го упокои и да укрепи семейството в голямата и нелека скръб.

https://www.facebook.com/helpmarti/photos/a.1975872339331935/2110213249231176/?type=3&theater

Нека се помолим се мъничката Мартина:
„Въпреки окуражителните новини от вчера ,Марти се влошава! Инфекцията лека,лека отшумява но оставя своите поражения върху крехкото и измъчено от всички лекарства и процедури телце. Лекарите правят всичко възможно за да активират имунната система на бебка но за сега без резултат. Дробчетата и се уморяват и и е по-трудно да диша. Но ние и вярваме,вярваме в нейните сили дори и да са малко,ВЯРВАМЕ!! Повярвайте и и вие приятели! Никой не дава по-вече от този,който дава надежда !
Докато диша ,надежда има!” (Съобщение от 30 август на Страничката в полза на Марти).

Молитва към Пресвета Богородица, качена на страничката на Марти:

Милостива Майко, пресвета Богородице! Смили се над нас грешните и стани застъпница пред Твоя възлюбен Син и наш Бог за болното ни дете. Ние ти се молим и падаме пред тебе, о измъчена като нас, Божия Майко! Смили се над нашата немощ и над мъката на детето ни. Коленичим пред тебе, Майко на милосърдието – смили се над нас! Измоли от Твоя Син Христа Бога здраве за болното ни дете. Защото ако то би могло да говори и да се движи, само би паднало пред нозете на Господа Спасителя, Който е благославял децата и е казвал: “Оставете децата да дохождат при Мене”. О, Майко на майките и на всички християни! Ти, чието сърце е пронизано с меча на скръбта, утоложи нашата скръб, успокой ума ни и милостивно измоли мир, здраве и спасение за целия наш дом, та благодарно да славим тебе, пречиста Богородице и твоя преблаг Син вовеки!
АМИН!

https://www.facebook.com/helpmarti/photos/a.1975872339331935/2105482823037552/?type=3&theater

Нека се помоДа помогнем на бебенце Марти да се пребори с коварното заболяване.

Един от последните постове в страничката „Да помогнем на бебе Марти“:

Здравейте приятели,пишем Ви с натежало от болка и отчаяние сърце.
Както знаете през последните седмици Марти премина през много трудности но именно в момента състоянието и е най-тежко. Има множество проблеми ,като упорита и тежка бактериална инфекция поради която CPR показателя беше достигнал 300(При норма 8)сега е свален на 212. Има множество петна по кожата ,които са във следствие на същата инфекция.Показателите и са нестабилни и има тромбоцитопения ,притеснява ни и понижената сатурация- 84 за това Марти е на инхалации и кислород, почти не спи,не се движи ,не се усмихва .
Ежедневно и се правят рентген на бял дроб и куп други изследвания, също така има кашлица и болки . От почти седмица е в интензивното отделение вързана с кабели,системи и апарати без да мога да я гушна,да я помириша и усетя топлината и, без да може да чуе как бие сърцето ми само за да я обича. Толкова е малка и крехка, а толкова много преживя……със зъби и нокти се бори за да оздравее а сега се бори за живота си и знам,че няма да се откаже ,няма са се откажа и аз ! Моля Ви не се отказвайте и вие ! Сега имаме нужда от вас,както никога до сега !
Престоя в интензивното и лечението ,което се провежда е изключително скъпо и днес трябваше да направим превод от 50 000$ с което средствата по сметката на Марти почти свършиха ,а за самото лечение с Т-клетките са необходими около 200 000€ но преди това има подготовка с химиотерапия . Нямаме никаква представа колко още ще остане в интензивното отделение, не знаем кога състоянието и ще се подобри НО знаем,че ще успее,с ваша помощ ще успее . Тя трябва да живее и трябва да разбере колко много я обичам аз и колко много я обичате Вие!
Без Вас няма да успеем!!!

Дарителска сметка:
IBAN: BG68FINV91501317133190
Tитуляр: Мартина Ангел Петрова
BIC: FINVBGSF

 

https://www.facebook.com/helpmarti/photos/a.1975872339331935/2103801626539005/?type=3&theater

. . .

По-стара публикация:

Мартина Петрова, кърмаче с остра лимфобластна левкемия, се нуждае от спешната ни помощ!!!

Мартина Петрова е бебе с диагноза остра лимфобластна левкемия открито през месец ноември, 2017 г. От тогава до днес семейството полага необходимите грижи за лечението на Мартина. Крехката възраст на Мартина я прави още по рискова към заболяването. Спешно са необходими средства за продължаване на лечението й в чужбина.

Събрана бе сумата за първият курс от лечение, през който трябва да премине Марти. Татко Ангел, мама Нели и каката на Марти отпътуваха за Турция. Тъй като каката е най-вероятният донор, ще й бъдат направени всички необходими изследвания. Стойността на химиотерапията и престоят им в болницата възлизат на стойност 20 000 евро. Ако нещо допълнително се наложи по време на лечението ще се заплаща отделно. Предвидено е курсът да продължи около месец. Всичко зависи от това как ще понесе химията на Марти и какви ще са резултатите. За да продължи лечението си, Марти обаче се нуждае от още ок. 100 000 евро, които трябва да бъдат събрани през следващия около месец, докато трае първият курс от процедурите.
Към битката на Марти за живот ни насочи млад човек от групата Православна младеж. Обръщаме се към всички, които биха могли за помогнат – всяка помощ, дори и малка, е от полза, когато мнозина помагат!
Молете се за Марти и за нейното оздравяване!

Дарителска сметка:
IBAN: BG68FINV91501317133190
Tитуляр: Мартина Ангел Петрова
BIC: FINVBGSF

paypal акаунт: achkata6908@abv.bg – Ангел Петров
(бащата на Марти)

Страничка за Марти във Фейсбук;

Благотворителен базар за бебе Марти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

17 + seventeen =