Приключила кампания. Средствата по кампанията са събрани успешно!

В групата в подкрепа на Анастасия е посочено, че до събирането на цялата необходима сума (34 000 евро) остават едва 4900 евро и разполагаме с две седмици за тяхното събиране. Нека допринесем за успешния завършек на делото, за да може Анастасия да се радва на живот без болка.


Анастасия е на 15 години и учи в 134-о СУ „Димчо Дебелянов“ в София. Подобно на своите връстници, тя е усмихнат и чаровен млад човек, който обича да чете и спортува, които планове за бъдещето и се радва на света.

Стаси обаче е принудена да води своя лична и ежедневна борба. Тя страда от вродена сколиоза (гръбначно изкривяване, при което 8- ят гръден прешлен се е развил наполовина още в утробата). Преди две години, при бурно израстване на тялото, изкривяването надминава 50 градуса. Стаси обаче е борбен човек, който спазва желязна дисциплина и грижи чрез плуване, упражнения, фитнес с личен треньор и масажи. Въпреки това изкривяването продължава да се развива и достига 60 градуса. Деформацията води след себе си размествания на ребрата, притискаве на органи и нерви, придружени с остри ежедневни болки, опасност от допълнителни усложнения и значително скъсяване на живота.

Извършените консултации с водещи специалисти в областта на гръбначната хирургия от България и Германия насочват към спешна операция като единствено решение за подобряване на състоянието на младото момиче

Интервенцията се състои в поставянето на метални импланти от титаний, които прихващат и придържат засегнатите прешлени. Имплантите остават в тялото завинаги. Не се постига пълно изправяне на тялото, но се постига оптимално състояние, при което човек може да живее нормално, без болка и опасност от усложнения. Възстановяването е дълго, много болезнено и изисква силна воля.

Операцията е рискова и е препоръчително да бъде извършена в специализиран сколиоза център. Родителите на Анастасия са избрали единия двата подобни центъра в Германия – „Werner Wicker Klinik“. В центъра на година се извършват над 1500 гръбначни операция и работят екипи с доказан опит, включително със случаи като този на Стаси – с вроден полупрешлен.

Препоръчително е операцията да не се отлага и да се извърши в началото на настоящата календарна година. Необходимата сума по предварителни калкулации на болницата е 34 000 евро. Дата за операция се насрочва след като събраната сума се преведе в банковата сметка на болничното заведение.

Близките на Стаси се обръщат към всички ни:

Анастасия е невероятен млад човек, който има пред себе си цял един живот. За да го изживее пълноценно и без страдание, има нужда от подкрепа! От нашата подкрепа и упора!“

Нека да помогнем според силите си:

И който напои едного от тия малки само с чаша студена вода в име на ученик, истина ви казвам, няма да изгуби наградата си. (Мат.10:42)

Открита дарителска сметка:
Анастасия Венциславова Иванова
Банка ДСК ЕАД, град София

IBAN: BG36STSA93000025626357
BIC: STSABGSF

Paypal: maria_vedi@yahoo.com

Страничка – базар „Заедно даряваме живот на Анастасия“ във Фейсбук

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към страничката на Дякония се обърна ангажиран със случая православен християнин.

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 + 11 =