В ход е кампания за събиране на средства за изграждането на храм, посветен на Св. Лука Кримски в кв. Добротица, гр. Добрич – можем да се включим:

Идеята за построяването на нов православен храм в Добрич и заделянето на парцел за тази цел в квартал Добротица датират отпреди 15 г. Към днешна дата е решено храмът за бъде посветен на Св. Лука Кримски и е налице проект, изготвен от арх. Петър Николов. Основни инициатори на подетото дело са покойният агропредприемач Тошко Йорданов, Мария Николова, управител на приют за кучета „Обич за обич“ и собственикът на верига магазини – Камен Пеев. Предприетите стъпки за изграждането на храма са с благословията на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан и общинското ръководство на Добрич в лицето на кмета, г-н Йордан Николов.

За построяването на храма, чиято площ ще бъде 250 кв. метра, по предварителни разчети са необходими около 700 000 лв. Свързаните с проекта строители са поели ангажимент да работят без печалба. Мястото на храма са разполага в близост до Дома за медико-социални грижи за деца.

Църковното настоятелство на храм „Св. Лука Кримки“, начело с отец Петър, се обръща към православните християни с молба за подкрепа на богоугодното дело:

IBAN: BG94CREX92601060917901, BIC: CREXBGSF, Токуда Банк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Страничка на Храм Св. Лука Войно-Ясенецкий във Фейсбук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + seven =