Да помогнем за възстановяването на храм „Св. Параскева – Петка“ в село Михайлово, Врачанско.

С благословението на Врачански митрополит Григорий е подета кампания за възстановяване на храм „Св. Параскева – Петка“ в село Михайлово, общ. Хайредин, Врачанско. След много усилия на църковните настоятели, дарения на средства и труд, инициативата е близо до своя успешен край. Участниците в кампанията се надяват да завършат всички подети дейности навреме, за да посрещнат храмовия празник на 14 октомври с напълно обновен храм.

В тази връзка Църковното настоятелство на храм „Св. Параскева – Петка“ отправя апел за подкрепа към всички, които могат да помогнат. С благодарност биха се приели свещени предмети, необходими за богослужението в храма: употребявана плащаница, 2 поставки (аналои) за икони за целуване, кандила за иконостаса, свещник (голям) и др.

Помощ в парични средства може да се предостави по следната сметка:

Църковно настоятелство на храм „Св. Параскева – Петка“, с. Михайлово, общ. Хайредин

IBAN: BG74STSA93000026177797   

BIC: STSABGSF

Нека имаме предвид думите на Св. Серафим (Соболев), който във връзка с грижата за храмовете казва:

Действително, от гледна точка на истинския православен светоглед, храмостроителството се явава едно от най-големите и спасителни за нас дела, доколкото тук се проявява не само нашата вяра в Христа, но и истинската любов към Бога, която стои начело на всички божествини заповеди.“ – Св. Серафим (Соболев), За православната монархия, С., 2019, с. 30.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 9 =