Да подкрепим създаването на документален филм за Св. Атанасий Велики и Сердикийския църковен събор

Да подкрепим създаването на документален филм, посветен на „бащата на православието“ – Св. Атанасий Велики и Сердикийския църковен събор през 343 г.

Инициативен комитет за създаването на документален филм за „Св. Атанасий Велики и Сердикийския църковен събор през 343 г.“ подновява кампанията за набиране на средства за реализиране на проекта съгласно сценария – с благословението на Светата Софийска митрополия.

Банкова сметка в BGN: BG59FINV91502016883301

Православната Църка почита Св. Атанасий Велики, патриархът на Александрия, заради борбата му с арианската ерес, чието учение не признавало Иисус Христос за Бог, с което се унищожава самата същност на християнството.

Филмът ще бъде твърде актуален като противодействие на съвременното арианство и за съхранение на православното учение и традиционното християнство.

Сердикийският църковен събор през 343 г. е най-значителното международно събитие в историята на столицата София, свикан от двамата императори на Западната и Източната Римска империя, заради делото на Св. Атанасий срещу пагубната арианска ерес.

Телефони за контакт: 0898 228 800; 0879 510 184.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

1 × 2 =