През месец ноември 2018 г. Ви запознахме със случая на семейство Маринови и тяхната дъщеричка Мария от Русе.

Семейство Маринови потърсиха съдействие за необходимо операционно лечение на своето дете. Отвъд тази конкретна нужда обаче борбата на семейството за живота на своята рожба е ежедневна и никога не престава, поради което включваме семейството в дългосрочната кампания „Виждам те“ на фондация „Покров Богородичен“ и молим за Вашата подкрепа. 

Мария Маринова от Русе е едва на 8 годинки, но почти веднага след раждането си претърпява два инсулта – исхемичен и хеморагичен – на средните мозъчни артерии, което води до трайни нарушения на мозъчните функции. Детето страда детска церебрална парализа с тежка степен на спастична квадрипареза (парализа) и симптоматична епилепсия, придружена от ежедневни гърчове.

Лекарите не дават шансове за оцеляване на момиченцето, но с упоритата борба и вяра на родителите си то посреща своята 8 годинка. Въпреки тежките диагнози семейство Маринови не престават да се борят да добруването на своето дете, полагайки всички усилия, на които са способни.

 Семейството е разполагало с известно количество спестявания, които обаче вече са похарчени, търсели са помощ чрез социалните служби и програми, през медиите, чрез собственици на фирми и предприятия и чрез БПЦ (в храмовете в Русе са били поставяни кутии за детето с подкрепата още на митрополит  Русенски Неофит, понастоящем Патриарх Български). Г-н Маринов има прекарани два инфаркта и е с засвидетелствана 50 % намалена трудоспособност, но работи като шофьор в градския транспорт на Русе. Неговата заплата е единственият доход на семейството.

С растежа на малката Мария се появяват допълнителни усложнения като например нужда от зъболекарски услуги, често при особени условия и пълна упойка за детето, които семейството не може да си позволи и др. Всъщност, често елементарни услуги за Мария са усложнявани и оскъпявани, поради особената ситуация, в която е детето. Нуждите на Мария и борбата на семейството за живота и добруването й са постоянни.

Допълнителна информация може да бъде намерена в приложение документи за здравословното състояние на детето.

Обръщаме се към всички, които биха искали да помогнат. Всеки, който би искал да подкрепи семейство Маринови, може да направи финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”:

Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215,BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal към pravoslavie.bg@gmail.com.

Заповече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848;  pokrov.iseeyou@gmail.com;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + twelve =