Да подкрепим продължаващото възстановяване на храм „Успение Богородично“ в Нови Искър – Курило.

През месец януари ви запознахме с апела на храм „Успение Богородично“ в Нови Искър – Курило. Новото църковно настоятелство приема храма в тежко състояние. Благодарение на усилията на църковните настоятели и вашата помощ храмът днес е снабден с църковна утвар, дарена е подова настилка (още преди апела през месец януари), а неотдавна фирма „Джесика“ е дарила на храма необходимия за ремонтните дейности гранитогрес.

Църковното настоятелство отправя апел за продължаване на подкрепата до пълното завършване на ремонтните нужди, които включват боядисване, смяна на иконостаса и закупуване на църковни тапети – иконопис, ремонт на покрива, изграждане на дворна чешма и построяване на тоалетна.

Дейците от настоятелството са подели и инициатива за изграждане на втори храм в центъра на Курило. Общественото обсъждане за новия храм ще се състои на 27.04.2019 г.

Банкова сметка: BG04UBBS80021079676340

ХРАМ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“

БУЛСТАТ: 176036893

Междувременно църковното настоятелство полага усилия да съживяване на духовния живот и развиване на социална дейност в енорията при храма. По повод Рождество Христово бяха раздадени специално събраните в благотворителна кампания 70 пакета с храна за бедни и самотни хора. На Велика събота е запланувано боядисването с участието на деца на 1000 яйца, които ще бъдат раздавани в дните на Възкресния Празник. Заедно с яйцата ще бъдат раздавани и специално дарените за целта козунаци. В тази връзка от църковното настоятелство отбелязват:

„Всички наши инициативи се случват с Вашата финансова и материална помощ, на която се надяваме, молейки всеподателя Бога да въздаде на всички за подкрепата.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани публикации:

Да се включим в кампанията на храм „Успение Богородично“ за бедните хора в община Нови Искър

Да помогнем за възстановяването на храм „Успение Богородично“ в Нови Искър – Курило

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Заглавна снимка: http://svetimesta.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one + 19 =