Приключила кампания.

Наскоро във Фейсбук се появи нова група, към която не можехме да останем равнодушни. Тя е в подкрепа на Славина от Варна и майка й Галя. Познаваме майката и публикуваме това съобщение с нейно съгласие. Носейки своя кръст, тя стигна до нашата енория (храмовете „Св. Николай Чудотворец“ и „Св. Архангел Михаил“, Варна) и стъпка по стъпка (в откраднатите часове от грижите за детето) започна да опознава живота в Църквата. Споделяме историята им, за да разширим кръга на съпричастните и така по-бързо да се случи необходимото.

Коя е Славина?

Тя е на 19 години и е болна от синдром на Рет. Децата с този синдром говорят много трудно или изобщо не говорят, не могат да използват и ръцете си за комуникация, но според съвременните изследвания могат да се научат да общуват с очи. И Славина може да бъде научена да комуникира по начин, по който да я разберат. Тя обича да слуша приказки и музика, да вижда хора, да се вози в кола… (Повече информация за болестта на този линк: http://www.puls.bg/health/hot-news/news_13075.html)

Какво е необходимо за Славина?

Славина има нужда от специални грижи и от хора, които я подкрепят и обичат. Тъй като не може да се движи, има нужда от рехабилитация, както и от лифтер (за да може майка й по-лесно да я повдига и слага в количката). Има нужда от обучение да общува с очи.

Какво можем да направим?

Освен подкрепа на майката в грижите за детето, която дават близките и приятелите, и ние може да помогнем, като преведем своята лепта по банков път.

Вече са събрани 1600 евро., за да премине майката курс по ABR терапия с цел подобряване и поддържане на физическото състояние на Славина. (подробности – тук), и средства за пътуване до Македония и престой няколко дни.

Следващ приоритет са:

  1. 1300 лв. за лифтер, с който по-лесно да може Славина да бъде вдигана и пренасяна от леглото да количката.
  2. 1995 долара за компютър, който може да се управлява с поглед (повече подробности тук: https://www.tobiidynavox.com/…/eye-gaze-devic…/pceye-mini2/…)

Всеки, който има желание може да внесе пари на следната сметка:

Титуляр: Славина Янкова Янева
Сметка: BG90RZBB91551004476229
Райфайзен банк

По молба на майката не поместваме снимка на детето. Желаещите да видят Славина, може да го направят тук.

Като благодарим на Бога, за всичко, което  свещениците и енориашите от храм „Св. Николай Чудотворец“ и „Св. Архангел Михаил“ са сторили, и с тяхната подкрепа, се обръщаме към всички, които биха искали да помогнат: Защото чрез един Дух всички сме кръстени в едно тяло … и всички с един Дух сме напоени. (1Кор.12: 13)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 4 =