Можем да помогнем – храм „Св. Димитър“ в кв. „Хаджи Димитър“ (София) организира кампания за ремонт на старата храмова сграда, в която се помещава неделното училище и се провеждат църковни мероприятия.

Храм „Св. Димитър“ в столичния квартал „Хаджи Димитър“ (ул. „Васил Петлешков“ №70) е построен през далечната 1923 г. През 1944 г., по време на бомбардировките над София по време на Втората световна война, храмовата сграда е срината до основи. Заслугата за нейното възстановяване принадлежи на даренията и усърдния труд на местните хора. Впоследствие обаче е взето решение за издигане на нов и по-голям храм. Старата църковна сграда, след въздигането на настоящия храм, е пригодена за неделно училище и църковни мероприятия.

За съжаление днес първата сграда на храма и настоящо неделно училище се нуждае от спешен ремонт. Състоянието на сградата е толкова лошо, че е налице опасност от срутване. Поради тази причина учебните занимания в нея са преустановени. Започналото събиране на средства напредва бавно и недостигът възлиза на ок. 80 000 евро. Средствата са необходими спешно поради опасното състояние на сградата. В тази връзка предстоятелят на църковното настоятелство, отец Антоний, пише в обръщение към всички, които биха могли да помогнат: „Ще сме ви благодарни за вашата помощ, дори да е минимална. Това, което е непосилно за неколцина е възможно и леко, ако сме мнозина. Вярваме, че Бог ще благослови тази ваша подкрепа за Неговия дом на земята, за да имаме всички ние заедно дом на небето!

Дарения можете да направите както на място в храма, така и чрез следните контакти:

✓ банкова сметка:
Храм Св. Димитрий
IBAN: BG67UBBS80021071800940
BIC (SWIFT): UBBSBGSF
Банка: UBB

✓ с кредитна или дебитна карта (дарение от мин. 1 евро) на този линк:
https://gogetfunding.com/church-st-dimitar-we-need-your-h…/…

✓ през Paypal (Send Money) на потребител: church.st.dimitar@gmail.com

Страничка на храм „Св. Димитър“ във Фейсбук – ТУК.

 

 

 

 

 

 

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × four =