Да продължим своята помощ за храм „Св. апостоли Петър и Павел“ в с. Владо Тричков, община Своге.

През есента на 2016 г. с  разрешението и благословията на отец Росен Андонов публикувахме апел в полза на храм „Св. апостоли Петър и Павел“ в с. Владо Тричков, община Своге.

По-стар храм в селото няма и неговата липса се компенсира частично от наличието на параклис, в който веднъж месечно се отслужва св. литургия, а срещу големи празници – вечерня и водосвет. Желанието на православните християни обаче е да имат по-голяма и удобна църковна сграда, която да ги приюти духовно. Началото на реализирането на този стремеж е поставено през 2000 г., когато е подета инициатива за издигането на храм, посветен на светите апостоли Петър и Павел. Благодарение на г-н Славчо Мартински и община Своге е набавен парцел, на който започва строежът. Недостигът на средства обаче забавя подетото начинание и в отделни периоди дори замразява проекта. Днес, 18 г. по-късно, храмът все още не е довършен, но с помощта на всички, които са помогнали и помагат, строителните работи напредват, макар и бавно. В периода от края на 2016 г. до днес храмът е покрит с воалит и е подготвена дограмата. Отец Росен се надява до края на годината да бъде изградена камбанарията и храмът да бъде измазан отвън.

Имаме възможност да подкрепим енорията в с. Владо Тричков в борбата за изграждане на местен храм – всяка помощ, независимо от размера, винаги е скъпа пред Бога и от полза. Контакт за подкрепа:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 16 =