Да подкрепим децата от неделните училища, които помагат на храм „Св. Троица“ в Стара Загора

Приключила кампания.

Здравейте, приятели! След светлите и радостни християнски празници имаме една хубава новина. Въпреки кражбата от кутията…

Публикувахте от Iliana Dimova в Понеделник, 7 януари 2019 г.

. . .

От известно време децата от неделните училища „Св. Игнатий Старозагорски“ и “Св. Троица“ в Стара Загора са се предали на усилен труд в своите Рождественски работилнички.

Плод на техните усилия са много прекрасни коледни картички. Ръководители на малките сръчковци са иконографът Зорница Иванова, преподавателят по религия Илиана Димова и редица помощници, които обогатяват детското майсторство с нови идеи и усмихнато настроение.

Изработените картички са изложени в храм „Св. Троица“ и могат да бъдат закупени при свещопродавачите. Средствата от тяхната продажба ще послужат за реставрацията на иконописите в храма. Кампанията може да бъде подкрепена и чрез специално поставената в храма дарителска кутия.

Нека всеки, който има възможност да се отбие при храм „Св. Троица“, да подкрепи детската инициатива. Трябва да припомним, че това не е първата проява на добротворство на малките сръчковци. С редица свои прояви те подкрепиха събирането на средства за осъществения ремонт на Неделното училище при храм „Св. Троица“. Нека подкрепим светлата традиция на детско добротворчество в Божие име.

Група на Неделно училище „Св. Игнатий Старозагорски“ и Неделно училище “Св. Троица“ във Фейсбук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Свързани публикации:

Патриарх Неофит освети обновената сграда на неделното училище при храм „Св. Троица“ в Стара Загора

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

8 − 7 =